Tiimit kokoon talveksi

Lappiin kaivataan matkailualan työntekijöitä. Kuva: Juha Kauppinen

Inari-Saariselkä Matkailu Oy toteuttaa Pohjois-Lapissa alueellisen rekrytointikampanjan erityisesti tulevaa talvikautta silmällä pitäen. Kotimaan digitaalisessa ja sosiaalisessa mediassa näkyvä kampanja tuotetaan yhteistyössä alueen matkailuyritysten ja Suomen suurimpaan työvoimapalveluita tarjoavaan Baronaan kuuluvan Opteam Lapin kanssa. Rekrytointi on alkanut alueella vilkkaasti ja kampanjasivustolle päivittyy avoimia työpaikkoja päivittäin.

Sesonkityöntekijöitä tunturiin

Viime vuonna Pohjois-Lapissa tehtiin ensimmäistä kertaa suomalaisessa työhistoriassa alueellinen rekrytointikampanja Saariselän, Inarin ja Utsjoen alueiden matkailuyritysten yhteistyönä. ”Työaika töissä – loput lomalla” kampanja herätti aktiivista keskustelua ja tuotti tulosta tuomalla alueelle ammattitaitoista työvoimaa niin sesonkiajaksi kuin ympärivuotisiin työpaikkoihinkin.

– Onnistuneen kampanjan uusimisella luodaan entistä laajempaa ja tehokkaampaa näkyvyyttä ammattitaitoisten ja innostuneiden työntekijöiden saavuttamiseksi, kertoo Inari-Saariselkä Matkailun markkinointijohtaja Tarja Manninen.

Harrastukset työntekoa tukemaan

Työpaikan ja harrastusmahdollisuuksien lisäksi Lappiin tulijoita innostavat yleensä luonto, puhdas ilma, rauhallinen elämänrytmi ja yhteisöllisyys.

-Arktisuus, luonto ja kansainvälisyys tuntuvat niin töissä kuin vapaalla. Kielitaito vahvistuu monikansallisessa työyhteisössä ja asiakaspalvelussa, jatkaa Manninen.

-Olemme rakentamassa Pohjois-Lapin matkailullista menestystä yhdessä Inari-Saariselkä Matkailun ja sen jäsenistön kanssa. Meidän tehtävänä on luoda ja kehittää ratkaisuja, jotka auttavat alueen toimijoita kehityksessä ja kasvussa, kertoo yrittäjä Antti Rotko Opteam Lapista.

Lapin matkailun kasvu ja ympärivuotisuuden kehittyminen lisäävät työvoiman tarvetta entisestään. Matkailualan lisäksi alueella on töitä tarjolla myös mm. rakennus- ja hoitoaloilla. Yksistään viime talvisesongin alussa Lapissa tuli avoimeksi lähes 1900 työpaikkaa.

 

Lappilainen