Hifisti uutta Rovaniemellä

Hirvaskadun MR Hifin studioon voi varata ajan ja tulla yksin tai porukalla tutustumaan ja kokemaan musiikkielämyksiä. Petri Särkisaari lupaa tarjoa kunnot kahvit kävijöille. Kuva: MR Hifi

MR Hifi on rantautunut Rovaniemelle palvelemaan uskollisen äänentoiston harrastelijoita. Uusi showroom sijaitsee keskustan tuntumassa, osoitteessa Hirvaskatu 14. Kuunteluhuoneeksi rakennettu tila on akustisesti erinomainen ja siellä on mahdollisuus esitellä suurempikin kaiutinpatteristo asiallisesti.

Laaja valikoima

Rovaniemen showroomissa on esillä sama tuotevalikoima kuin mitä löytyy Helsingin myymälässä. Useimmille tutut ydinmerkit PMC, Harbeth, Gradient, Dynaudio, Bryston, Ear Yoshino, Thorens, Rega, Naim Audio löytyvät tilasta. Uusia tuotemerkkejä ovat italialaista eleganssia ja hienoa äänentoistoa edustavat Pathos vahvistimet ja äänilähteet sekä Rosso Fiorentinon kaiuttimet.

– Kuuntelemaan pääsee viikon jokaisena päivänä, omien aikataulujen ehdoilla. Kiireetön ja perusteellinen kuuntelutuokio onnistuu tuoretta kahvia siemaillen ja samalla audiomaailman kiehtovista ulottuvuuksista jutustellen. Kotikuuntelupalvelun lisäksi otamme vastaan asiakkaitten laitteita vaihdossa ja järjestämme säännöllisesti myös paikallisia tuotemerkkikohtaisia esittelypäiviä, kertoo Särkisaari.

Millaisia asioita ihmiset toivovat nykyään äänentoistolta ja laitteistolta?

– Hyvältä ja laadukkaalta äänentoistolaitteistolta luonnollisesti vaaditaan erittäin hyvää ääntä, tyylikkyyttä ja pitkää elinkaarta. Toiset haluavat, että musiikin kuulee taustalla useassa huoneessa, lenkillä ja toiset haluavat saada tunteita herättäviä elämyksiä sitä varten pyhitetyssä kuuntelupaikassa. Jälkimmäisessä myös laitteisiin panostetaan huomattavasti enemmän, eikä silloin enää riitä, että vain ääni on hyvä. Hyvä kuuntelupaikka voi olla esimerkiksi olohuone, jossa valtaosa kotonaolo ajasta vietetään. Laitteiden pitää olla tällöin myös osa sisustusta.

– Elämys syntyy, kun ihokarvat nousee pystyy, naurattaa ja itkettää vilpittömästi! Mikäli näin ei tapahdu, voi jo arvioida omaa laitteistoaan ja sen laatua, ei tarvitse siis olla ”hifisti” todetakseen tämän. Esimerkiksi elokuvissa suurin tunteiden välittäjä on ylivoimaisesti äänet, eikä iso näyttökään muuta tilannetta siitä mihinkään. Siksi kotona pelkkä kuvaruutu jättää paljon välittämättä viestejä ja tunteita, jos äänentoisto ei ole kunnossa.

Mikä on tyypillinen ostos?

– Jotkut ostavat enemmän yksittäisiä laitteita, toiset vaativat kokonaisia järjestelmiä. Yleensä hankitaan peruslaitteisto, jota päivitetään, kun siihen tulee taloudellinen mahdollisuus. Päivitykselle tulee tarvetta, jos tila muuttuu radikaalisti ja voi olla, että esim. kaiuttimia voi joutua esim. pienentämään laadusta tinkimättä, jos tila sitä vaatii. On myös asiakkaita, jotka kuunneltuaan vakuuttuvat niin paljon, että erittäin hyvä laitteisto pitää siltä seisomalta suoraan saada.

Millainen on tyypillinen ostajaehdokas?

– Tyypillinen ostajaehdokas on ihminen, joka rakastaa musiikin kuuntelua, haluaa ajoittain lähteä pois arjesta tunteiden ja viestien viemäksi. Pysähtyminen hyvän musiikin parissa on parasta terapiaa arjen kiireelle, joka taatusti vie kohti positiivista ja stressitöntä olotilaa ja pääsee nollaamaan itsensä. Ostajaehdokas ei myöskään voi lähteä aina maailmalle ammentamaan huippuartisteja, mutta viestit ja tunteet saa välittymään myös kotona.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto