S-kirjain siinä alussa pitää olla

Kuva: Riitta Kemppainen-Koivisto

Äidin ja isän tuttu oli Seija.

– Hän esiintyi usein isän kanssa erilaisissa juhlissa ja näytelmissä. Äitini muistaa, että tämä ihminen oli yksi syy laittaa nimekseni Seija. Mutta tärkeintä oli äidin selkeä tunne siitä, että nimen piti alkaa S-kirjaimella.

Näin muistelee oman nimensä taustoja Seija Jordan, syntyperäinen rovaniemeläinen.

– Koulussa Seijoja oli paljon siihen aikaan, aina 2 tai 3 Seijaa samassa luokassa. Melkein kaikki olivat vaaleatukkaisia.

Etunimi ei koskaan ole pahemmin mihinkään sekoitettu, mutta sukunimi on johtanut useinkin hauskoihin sattumuksiin.

– Minua luullaan ulkomaalaiseksi, vaikka suku on asunut yli 100 vuotta Rovaniemellä. Taksissa puhutellaan englanniksi. Ja kun on ollut muutto edessä, perhettämme on mainostettu, että sieltä tulee joku ulkomaalainen perhe asumaan.

Seijan lapsuus kului Tapiolan alueella asuessa. Sittemmin on ehtinyt muuttoja kaupungin sisällä olla muutamia, viimeisin muutto keskustasta vähän syrjään Evakkotielle. Näitten myötä on kertynyt kokemusta monen monesta remontista eri kerrostaloissa.

Elokuusta alkaen Seija on toiminut Kiinteistöliitto Lappi ry:n toiminnanjohtajana. Aiemmin hän toimi vuosien ajan kiinteistöliiton yhdistyksessä ja yli 16 vuotta isännöitsijänä.

– Voin tässä työssä antaa neuvoja taloyhtiöiden hallituksille, sillä olen ollut isännöitsijänä ja ehtinyt kokea ja toteuttaa monet kerrostalojen remonttisuunnitelmat ja huoltotarpeet käydä läpi.

– Tänä syksynä on paljon nuorempaa polvea taloyhtiöiden hallituksissa. He kaipaavat tietoa hallitustyöskentelyn perusasioista ja miten taloyhtiöitä yleensä tulee hoitaa.

Seija neuvoo korjausasioissa, taloudenpidossa ja opastaa asuntoyhtiöiden puheenjohtajan tehtäviin.

– Iloinen olen siitä, että nuorempi sukupolvi uskaltaa kyseenalaistaa perinteisiä käytäntöjä ja kehittää näin hallitustyötä mielekkääksi.

Vapaa-ajallaan hoitokoira vie Seijan silloin tällöin väkisin lenkille.

– Ihan ikioma rakas harrastus on kuitenkin jooga, jossa käyn säännöllisesti ja kesällä avopuolison kanssa yhteiset moottoripyöräajelut irrottavat arjen rutiinista.

Seija kokee olevansa työntekijänä samassa asemassa kuin työhön liittyvät jäsentaloyhtiöiden hallitusten jäsenet.

– Nimipäivän vietto sujuu mainiosti täällä Lapin kiinteistöliiton toimistolla. Nautimme päivää jouluisissa tunnelmissa glögin ja pipareiden äärellä torstaina 20.12. kello 13 – 14.30. Tervetuloa tutustumaan ja kysymään vaikka neuvoja omaan asumiseen!

Riitta Kemppainen-Koivisto