Eikö halattais?

Haliviitta on ArcticQueenin tuote, jonka tuotosta 20% käytetään naisyrittäjyyden tukemiseen UN Womenin kautta. Kuva: Juha Isak Koivisto

Yrittäjyyden kautta romahdukseen. Siitä pikkuhiljaa Haliviitan kimppuun, tukemaan muita ja luomaan uskoa siihen, että kyllä elämä kantaa. Ja luo uutta, kuten runokirjan uuden vuoden alkajaisiksi.

Saariselän päätiellä ei voi välttyä piipahtamiselta Design Centeriin, joka sijaitsee aivan kävelytien varrella. Jo liikkeen näyteikkunat huokuvat tunnelmaa ja tuotteita, joita on ihan pakko päästä tutkimaan tarkemmin ja koskettelemaan.

Putiikin oven suuhun on asetettu houkuttelevasti esille katosta lattiaan kokoelma huovasta valmistettuja töppösiä, tohveleita, saappaita ja muita jalkineita. Kengät eivät suinkaan ole mitään harmaan hiirulaisen värisiä huopikkaita, vaan revontulten väreissä loistavia laadukkaita, moderneja, tarkoin suunniteltuja huopajalkineita.

Arktinen kuningatar lämmittää

Vaikka liikkeestä löytyy myös laaja valikoima muita tunnettuja brändituotteita lahjaksi, tuliaiseksi ja itselle käyttöön, valtaa pääosan Arctic Queen tuotteet. Niitä on noin kuuden vuoden ajan kehitelty ja aina uutta mallia valmisteltu PirjoKarvosen ja Juha Isak Koiviston voimin. Vaaterekeistä huokuu lappilaista lämmintä tuotetta lyhyenä ja pitkänä, väreissä ja hieman hillitympänä. Pohjana on huovutettu villa, kevyt huopakangas, tutuiksi tulleet pienet palloset, kukkaset ja laaja väriskaala.

Hittituotteeksi on noussut hyvää mieltä tuova Haliviitta, joka houkuttaa kaappaamaan sen pitäjän halaukseen ja rutistamaan rakkaudellisesti.

Pirjon ja Isakin putiikki

Ivalossa asuva pariskunta on tuottelias, luova pari. Yrittäjät ovat halunneet saada näkösille ei vain suomalaista huippu-designia, vaan valmistaa sellaista myös itse.

– Rakastamme pohjoista, sen huikeaa yötöntä yötä, jolloin ei malta mennä nukkumaan. Nyt talvisen kaamoksen sininen päivänhetki on ainutlaatuinen ja silloin tuntuu, että koko maailma on kuin satua.

ArcticQueen® sai alkunsa kylminä tuulisina talvipäivinä, kun veto kävi liikkeessä jalkoihin. Pirjo aloitti tekemällä villakankaasta pitkät värikkäät säärystimet.

– Asiakkaamme huomasivat ne ja alkoivat kysellä, missä näitä myydään. Siitä se alkoi ja pian laajeni ja kohta oli valmiina rannekkeita, kaulureita ja ponchoja, jotka oli helppo heittää päälle lisälämmöksi.

Patentoitu Haliviitta syntyi halusta tehdä armollinen tuote, joka hoikentaa ja sopii jokaiselle.  Viittaan tehtiin aukot.

– Ja varsin pian huomasimme, mihin tarkoitukseen ne soveltuivat mainiosti. Kun esittelin asiakkaille päälläni olevaa vaatetta aukkoineen, se suorastaan houkutteli halaamaan. Oi sitä ilon määrää, mitä näitten halauksien ansiosta on kuplinut!

Presidentillinen asu

Henkinen ArcticQueen® on kunnianosoitus kaikille pohjoisen naisille. Kovissa olosuhteissa he ovat puurtaneet eteenpäin, tuulessa ja tuiverruksessa uskoneet tulevaan. Kuten äitiemme sukupolven naiset, jotka pesivät vaippapyykit talvella avannossa. Tai entisaikojen yritteliäät, erikoiset naiset, jotka kulkivat omia polkujaan ja jotka tuomittiin noitina.

– Heitä ehkä nykypäivänä kutsuttaisiin yrittäjänaisiksi. Kaikki nämä ihmeelliset ja voimalliset naiset, he ovat oman elämänsä kuningattaria, oikeita ArcticQueeneja.

Burn outista syntyi voimarunoja

Vuosi sitten burn outista selvittyään Pirjo sai ajatuksen tehdä jotain hyvää haliviitoillaan. Idea kypsyi ja niin Pirjo päätyi tukemaan jotenkin naisyrittäjyyttä, jotta mahdollisimman usea jaksaisi yrittää.

– Saimme ideaan hyvän vastaanoton, ja tänä vuonna YK:n päivänä Suomen YK-liitto kiitti presidentti TarjaHalostaYK-ystävyydestä ArcticQueenin oranssilla halitakilla, joka luovutettiin hänelle juhlassa. Samassa tilaisuudessa avattiin kampanja, jossa myymistämme haliviitoista käytetään 20% UN Womenin kautta.

Lisää tietoa kampanjasta www.arcticqueen.fi

 

Riitta Kemppainen-Koivisto