Kyllä maistuu, kotonakin

Puhelimen app on osoittautunut helpoksi tavaksi tilata, maksaa ja saada kotiin kuljetettuna ruokia 18 eri ravintolasta Rovaniemellä. Kuva: Wolt.

Rovaniemi hurahti uudenlaiseen ruokakulttuuriin marraskuun puolivälissä, kun ruoan kotiinkuljetuspalvelu Wolt rantautui kaupunkiin. 18 ravintolaa lähti kuljetuspalveluun mukaan, ja se näkyi ja kuului kaupungilla. Olipa jostakin ravintolasta kuulunut viesti, että enää ei ehdi ravintolaan ruokailemaan tulleita palvella, kun puhelin laulaa koko ajan uusia tilauksia Woltin kautta kotiin kuljetettavaksi.

– Toiminta Rovaniemellä on lähtenyt käyntiin todella vauhdikkaasti ja ensimmäisten viikkojen aikana jo useat tuhannet kaupunkilaiset ovat ehtineet kokeilla palvelua, kertoo Henrik Pankakoski Suomen Woltista.

Kotiin voi helpon puhelinappin kautta maksaa ja tilata kotiin tai töihin ruokaa pizzasta sushiin ja burgereista kiinalaiseen. Mukana ovat Café&Bar 21, Yuca, Comico, Pure Burger, Pure Pizza, Roka Street Bistro, Cafe Toivo, Bull Bar & Grill, Da Zhong Hua, Himo, Torikeidas, Curry Masala, Subway Sampokeskus, Classic American Diner, Pizzeria Turkinpippuri, Picnic Rovaniemi, Pancho Villa Rovaniemi ja Jungle Juice Bar.

Takana iso ketju

Ravintolaruokaa välittävä kotimainen teknologiayhtiö Wolt toimii Suomessa jo 12 kaupungissa. Useille lähettinä aloittaneille palvelu oli entuudestaan tuttu jostain toisesta maasta, jossa serkku tai muuten tuttu toimi lähettinä. Tämä helpotti alkuvaiheen rekrytoinnissa myös Rovaniemellä, jossa ensimmäiseen infoon osallistui 13 maahanmuuttajataustaista lähetin työstä kiinnostunutta.

Tällä hetkellä lähettejä on useita kymmeniä, mutta uusia kuljettajia etsitään edelleen mukaan. Ruokaa voi tilata aamusta iltaan kuljetusalueella, joka on n. 8 km pohjois–etelä- ja 12 km itä–länsisuunnassa.  Kotiinkuljetus maksaa 3,90 euroa 1,5 km säteellä. Pidemmistä matkoista peritään pieni lisämaksu, joka määräytyy matkan pituuden mukaan.

Palaute on ollut monipuolista ja myös Facebookissa jaetaan kiitosta ja muutakin palautetta.

– Kuljetusaluetta on jo hieman laajennettu asiakkaiden toiveesta, ja muitakin palautteita on otettu vastaan sekä päästy heti näin alussa parantamaan palvelua.

Woltin kotiinkuljetuksen aukioloajat Rovaniemellä: Ma-To 10-23, Pe-La 10-01, Su 11-22.

Riitta Kemppainen-Koivisto