Ota taukopaikaksi Kukkolankoski

Antti Kulmanen selvittää blogissaan, miten siikojen lippoaminen sujuu Kukkolankoskella. Kulmanen neuvoo pitämään taukoa pysähtymällä evästelemään läheisellä laavulla ja tulipaikalla. Kuva: Antti Kulmanen

Pohjoiseen Tornionjokivartta ajavia houkutellaan poikkeamaan matkan varrella Kukkolankoskella Retkipaikan blogissa.

Tornion kaupungista on Kukkolan kylään matkaa 15 kilometriä, ja sen talviset maisemat ovat näkemisen arvoisia, kertoo bloggaaja Antti Kulmanen.

Kukkolankoski on yli kolme kilometriä pitkä, ja pisin vapaana virtaava koski Tornionjoessa, kerrotaan blogissa, jossa myös kerrotaan linkit, mistä tieto on hankittu. Lukija saa tietää, että Tornionjoki on pisin vapaana virtaava joki Euroopassa.

– Sillä on putouskorkeutta, kosken kohdalla jopa 14 metriä, joten pärskeet ovat upeaa katseltavaa!

Houkuttimeksi pysähdyspaikalle kerrotaan myös, että paikka sopii hyvin taukopaikaksi, sillä ympäristö on oiva pala historiaa Suomen ja Ruotsin rajalla, osa suomalaista merkittävää kulttuuriympäristöä.

– Jos siis olet suuntaamassa käsivarteen tai vaikkapa Ylläkselle, valitse tällä kertaa 8-tie rajan tuntumassa ja poikkea Kukkolankoskelle pärskeitä ihmettelemään, neuvoo bloggaaja ja ohjaa vielä jatkamaan kuvien katselua Instagramissa os. @anttiphotography.

Blogi luettavissa tästä:

https://retkipaikka.fi/kukkolankoski-lumoaa-myos-talvella-upea-taukopaikka-matkalla-pohjoiseen/

 

Riitta Kemppainen-Koivisto