Tukea orkesterille

Lapin Kamariorkesterin kannatusyhdistys Lakka ry on toiminut 20 vuotta. Koko tuon ajan vapaaehtoistoimijat ovat tukeneet orkesterin toimintaa ja keränneet varoja mm. levytyksiin, sävelteosten tilaamisiin ja esiintymismatkoihin ulkomailla.

Tänä keväänä varoja käytetään John Storgårdsin johdolla rovaniemeläisen säveltäjän, Outi Tarkiaisen, sävellyksen ”Saivo” levytykseen. Solistina tällä levyllä tulee olemaan Jukka Perko. Lisäksi ostetaan orkesterin levytettäväksi heille sävelletty teos.

Mahleria ensilevytyksenä

Maailman ensilevytys Gustav Mahlerin 10. sinfonian kamariorkesterisovituksesta on juuri valmistunut Lapin Kamariorkesterin esityksenä. Kapellimestari John Storgårdsin mukaan sinfonia on ”yksi kaikkein fantastisin, ehjin ja inspiroitunein Mahlerin sinfonioista, sen loppuvaihe on Mahleria kauneimmillaan ja levollisimmillaan”. Lakka myy levyä Korundissa konserttien yhteydessä ja välittää sitä aktiivisesti jäsenistölle sekä yrityksille ja yhteisöille.

Lakka innostaa mukaan

Lakka on yhdysside yleisön, jäsenten ja orkesterin välillä. Se tarjoaa jäsenistölleen yhteisiä tapaamisia orkesterilaisten kanssa, jäseniltoja ja talkootyötä markkinapöydän ääressä. Viime vuosien aikana Lakka on lisäksi järjestänyt avoimia klassiseen musiikkiin liittyviä luentoja. Tämän vuoden syyskuussa toimittaja- kirjailija Minna Lindgren saapuu luennoimaan kamarimusiikista.

Lakan puheenjohtajana jatkaa Leena Tiitinen. Hallituksen muut jäsenet ovat Hannele Schroderus, Tarja Sikiö ja Esa Tikkala sekä varajäsenet Tarja Suopajärvi ja Hilkka Tammilehto.