Putkirinkkaretkeilyllä

Keväthankia piisaa vielä UKK-puiston maisemissa. Kuva: Heikki Sulander/Rinkkaputki

 

Anne ja Heikki Sulander pitävät yhteistä Rinkkaputki-blogia. Tästä blogista saa hauskasti selvyyttä Olli Järvenkylän Nuotiolla-podcastissa, jossa puhutaan retkeilybloggaajien elämästä. Luontoaiheisen Rinkkaretki-blogin ideana on kertoa pariskunnan rinkka selässä tapahtuvista reissuista.

Retkeilyharrastus alkoi vain noin neljä vuotta sitten ja lähti käyntiin kiertelystä 10 pienellä luontopolulla Keski-Suomessa. Nyt blogin lisäksi on Youtube ja Instagram käytössä ja blogi on ammattimainen. Kirjoitukset sopivat niin aloittelijoille kuin pitkään retkeilleille ja Olli kehuu podcastissa blogin selkeyttä. Suosituin juttu on Hetta-Pallas-opas, jossa on monta erilaista osaa ja kerrotaan reitin tuvista ja annetaan vinkkejä kansallispuistossa vaeltamiseen. Blogin nimi syntyi selässä keikkuvan rinkan mallista.

– Alkuun vaelluksilla oli Haltin putkirinkat, ja blogin nimi lähti siitä, kertoo Anne.

Anne on töissä nykyisin Tankavaaran Kultakylässä, aiemmin lähes tuntemattomassa paikassa, johon hän päätyi töihin aika yllättäen.

– Tankavaaran ohi ei kannata ajaa Lapin reissulla, vaan kannattaa piipahtaa vaikka edes kahville, houkuttelee Anne pohjoiseen matkaajia.

Heikki on myös halukas siirtymään Lappiin työtä tekemään. Kuvaaminen kuuluu Heikin osaamisalueeseen ja käytössä kuvausreissuilla on usein drone. Heikki kuvaa sekä valokuvia, että vídeoesittelyjä asiakkailleen.

– Dronea valokuvaajalta yhä useammin kysytään, mutta kyllä tasaiselta kuvaaminen on se perusjuttu, sanoo Heikki.

Leppoisassa podcastin jutustelussa edetään opintojen ja työhön liittyvien projektien kautta valjakkokoirien kisaan Tankavaaran ja Saariselän maisemissa. Tankavaaran Kultakylää esitellään Jyväskylässä 27.-28.4. olevilla Retkelle-messuilla.

Nuotiolla -podcastia pääset kuuntelemaan blogin kautta tästä:https://rinkkaputki.com/2019/04/09/rinkkaputki-x-nuotiolla-podcast-1-2/

 

Riitta Kemppainen-Koivisto