Siidan suosio jatkuu

Uudistuksia tulossa. Inarin Siidassa alkaa laajennus- ja kehittämishanke, jolla parannetaan mm. kokoelma- ja asiakaspalvelutiloja. Myös itse rakennusta peruskorjataan, rakennetaan uusi kokoelmayksikkö ja ravintolasiipi ja perusnäyttelyt uusitaan. Kuva: Siida

Inarin Siidassa vierailtiin ahkerasti viime vuonna. Siellä toimivat Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus sekä ravintola Sarrit keräsivät kävijälaskuriin huikeat 117 079 kävijän lukemat. Kävijät vierailivat joko näyttelyissä, tapahtumissa, Metsähallituksen retkeilyneuvonnassa, Inarin kunnan matkailuneuvonnassa, Siida shopissa tai ravintola Sarritissa.

Museokortti tuo aiempaa enemmän väkeä Siidaan. Vasta muutama vuosi sitten käyttöön otettua Museokorttia vilautettiin Siidassa 1 821 kertaa, jossa lisäystä edellisvuoteen oli 17%.

Kävijäkunta kansainvälistyy ja ulkomaalaisia kävijöistä oli viime vuonna 60 %. Eniten vieraili ranskalaisia, saksalaisia ja italialaisia. Yleisin näyttelykävijä on yksittäinen, ulkomaalainen aikuinen.

Saamelaismuseo ylläpitää myös Sevettijärvellä Kolttien perinnetaloa. Perinnetalo on avoinna kesäaikaan. Viime kesänä siellä oli 2 148 kävijää.

 

Lappilainen