Ihmisen ahneus näkyviin tanssin voimalla

Koirat on Studio Solun tuotantoa, jonka koreografiasta vastaa Katriina Korhonen. Kuva: Elina Kiviluoma.

Tanssiteatteri Studio Solu Rovaniemellä keskittyy jalkautumaan ja viemään esityksiä ihmisten keskelle niin ulkoilmaan, keskustaan kuin kahviloihin ja ravintoloihinkin. Kesällä kirjaston nurmikko, Musta Kissa- kuppila sekä muutama vielä salassa pidettävä paikka kohtaavat tanssijan siellä missä ihminen on, liikkeen, tekstin ja musiikin maailman avulla.

Tanssiteatteri Studio Solussa nähdään kesäkuussa Solun tanssija Elina Tähtelän ja työryhmän Kävyn Päällä -videoteos, jonka perusteemana on ihmisen ahneus. Siinä käsitellään metsää, ja siihen suhtautumista ihmisen näkökulmasta. Syyskuussa teoskokonaisuuden toinen osa, Käpypää -tanssiteos avaa omaa näkökulmaansa ihmisen omistamisen ja rakentamisen vimmaan, ahneuteen.

Unimaisemiin lokakuussa

Lokakuussa on vuorossa Johanna Keiskin sooloteos Unen ja olemisen muodoista, joka yhdistelee tanssia ja mediataidetta. Teos on saanut inspiraationsa August Srtindbergin tekstistä Uninäytelmä.

Harrastajatanssiteatteritoimintaa Lapissa vaalivalla Studio Solulla on omia harjoituksia, mutta yhdistys järjestää myös kursseja ja koulutuksia, sekä pitää tunteja. Solulta voi myös tilata esityksiä joko valmiista ohjelmistosta tai tilaustyönä. Ryhmään otetaan uusia jäseniä yleensä syksyisin, erikseen järjestettävän infotilaisuuden yhteydessä. Perustaja ja taiteellinen johtaja Outi Kallas on koulutukseltaan tanssitaiteen maisteri ja tanssi-liiketerapeutti ja yhdistyksen puheenjohtaja. Muita jäseniä ovat Johanna Keiski, Elina Tähtelä, Sari Nivala ja Päivi Taipale, varajäseninä toimivat Marjukka Rautio ja Sandra Wallenius-Korkalo.