Rovaniemen Vocaliisat viettää juhlavuottaaan

Suomenkielistä ortodoksista kirkkomusiikkia esittävä naiskuoro Vocaliisat viettää tänä vuonna 5. toimintakauttaan. Taiteellisena johtajana toimii Anniina Kervinen. Kuva: Kimmo Pallari, RoiFoto.

Rovaniemeläinen Naiskuoro Vocaliisat juhlii 5. toimintavuottaan ja tuottaa ensimmäisen äänitteensä. Suomenkielistä ortodoksista kirkkomusiikkia naiskuorolle sovitettuna sisältävä äänite on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Tulossa on myös kotimaan juhlakonserttikiertue marraskuussa ja Murmanskiin keväällä 2020.

Kotimaan konserttikiertue suuntautuu mm. Helsinkiin, Uspenskin Katedraaliin, Ouluun, Kajaaniin, Tornioon, Ivaloon, Kuopioon ja Valamon luostariin Heinävedelle.

Joka kuukausi musiikkihetkiä

Vocaliisat tarjosi uutuutena kevään ajan laulumusiikin ystäville Tuokio Sävelten Siivin -musiikkihetkiä joka kuukauden viimeinen lauantai. Syyskauden vakiintuneita konsertteja ovat mm. Isäinpäivän, Itsenäisyyspäivän ja Joulun konsertit. ”Joulun Kellot” pääkonsertti on 1. adventin aattona Rovaniemen kirkossa lauantaina 30.11.

Vocaliisat avaa avoimen laulukoulun

Uutuutena kuoro aloittaa laulukoulun muillekin kuin kuorolaisille.

– Minulta on usein kysytty mahdollisuutta ohjata äänenmuodostuksen ja laulun taitoja niillekin, jotka haluavat kehittyä enemmän yksilölaulajana kuin kuorossa. Oli luonnollista ottaa se osaksi kuoromme palvelutarjontaa, kertoo kuoronjohtaja Anniina Kervinen.

Lisää kuoron toiminnasta os. www.vocaliisat.fi