Kauniisti Reidarista

Reidar Särestöniemen maailma. 2019. Särestöniemi-museon julkaisuja 2019. Grano Oy.

Reidar Särestöniemen maailmasta on kirjoitettu selkokielellä. Se on iso plussa kirjan tekijöille, sillä usein kiemuraiset taidekirjat ovat liian lähellä tekijöitään, ja lukija harhautuu vain katselemaan kirjan kuvia.

Kittilän Kaukosessa sijaitseva Särestö on ainutlaatuinen vierailukohde, jonne kaikki asiakasryhmät eivät valitettavasti pääse vierailulle. Museorakennukset on rakennettu aikana, jolloin esteettömyysvaatimukset eivät olleet nykypäivän tasolla, eli esimerkiksi pyörätuolein tai muilla apuvälineillä rakennuksiin on vaikea päästä. Särestön tunnelmaa ja Reidarin elämää pääsee kirjassa aistimaan sellaisetkin, jotka eivät pääse museolle fyysisesti.

Aktivoidu taiteeseen

Kirja Reidarista on erityisen helppo lukea vaikka lasten kanssa. Tarinoiden yhteyteen lisätyt kysymykset herättelevät pohtimaan Särestöniemen taiteen eri ulottuvuuksia ja merkityksiä. Kirjan mukana tulee myös vihkonen, josta löytyy lisätietoa pidemmistä teksteistä.

Selkokieli sopii myös hoitolaitoksiin virikkeeksi, lukemaan opetteleville ja vaikkapa suomen kieltä oppiville maahanmuuttajille. Helppolukuisuutta lisäävät normaalia suuremmat kirjaimet ja selkeä taitto.

Työryhmä Anne Koskamo, Elina Koivuniemi, Marika Salminen, Maarit Niskanen, Tiina Puljujärvi, JaanaHokkanen, Raija Kulppi, Taru Tuomisto ja Tuija Alariesto ovat ison kiitoksen työstään ansainneet.

Kirjaa voi tilata os. [email protected] tai puh. 016 654 480.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto