Konsta Punkan kuvia luontokeskuksissa

Konsta Punkka on yksi suosituimmista suomalaisista Instagramissa, jossa hänellä on jo yli 1,2 miljoonaa seuraajaa. Kuva: Konsta Punkka

 

Tunturi-Lapissa on avoinna aivan erityinen valokuvanäyttely. Kansainvälisesti tunnetuimpiin luontokuvaajiimme kuuluvan Konsta Punkan kuvat vievät meidät Suomen luontoon, heräävästä keväästä syksyn yltäkylläisyyteen ja luontokeskuksesta toiseen. Nuoren kuvaajan valokuvanäyttely on avoinna yhtä aikaa kolmessa Pallas-Yllästunturin kansallispuiston luontokeskuksessa ja huipentuu Suomen luonnon päivänä 31.8.

Konsta Punkan kuvista välittyy erityisen läheinen suhde luontoon ja poikkeuksellinen taito päästä lähelle kuvattaviaan. Luonnon aistiminen ja herkkä tallentaminen välittyvät vahvasti kaikista Konstan kuvista ja saavat katsojan pysähtymään. Kumpi oikeastaan onkaan tarkkailtavana, eläin vai kuvaaja?

Kymmeniä kuvia esillä

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa, Pallastunturin luontokeskuksessa ja Tunturi-Lapin luontokeskuksessa Hetassa on ensimmäistä kertaa Suomessa esillä näin laajasti Konsta Punkan luontokuvia. Kansallispuistopäivän teema onkin osuvasti Luontomme aarteet.

Jokaiseen luontokeskukseen valitut kuvat muodostavat yhdessä kokonaisuuden. Koko näyttelyn katsoakseen pitää kulkea läpi kansallispuiston Ylläkseltä Pallaksen kautta Hettaan tai toisin päin. Tunnelmallisten maisemien ja kuvaajan taikomien eläinten valokuvanäyttelyyn pääsevät tutustumaan kaikki vapaasti koko kesän ajan.

Näyttely huipentuu Suomen luonnon päivään 31. elokuuta, jolloin Konsta itse vierailee kaikissa kolmessa luontokeskuksessa kertomassa kuvistaan ja työstään.

Nuori ja taitava kuvaaja

Konsta Punkka on maailmanlaajuisesti tunnettu luontokuvaaja ja puhuja. Hän aloitti uransa jo 17-vuotiaana, kun valokuvausharrastuksesta tuli täysipäiväinen työ. Muutamassa vuodessa hänestä on kehittynyt huippukuvaaja, jota työ kuljettaa ympäri maailmaa. Silti pohjoinen luonto on yhä lähinnä sydäntä.

 

Lappilainen