Iskelmäkesä valloittaa Ounaspavinljongin 12.-13.7.

Lauantaina 13.7. Ounaspaviljongilla kello 21.15. esiintyy Laura Voutilainen. Hänen jälkeensä Iskelmäkesä huipentuu Eppu Normaalin esiintymiseen. Kuva: lauravoutilainen.fi

Suosittu ja suurin iskelmäkiertue villitsee väkeä jälleen heinäkuussa. IskelmäKesän huippuartistit kiertävät kymmenellä paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Rovaniemelle IskelmäKesä saapuu 12.-13.7. Neljättä kertaa järjestettävä kaupunkifestivaalien kiertue on ollut useilla paikkakunnilla loppuunmyyty.

– IskelmäKesät ovat lunastaneet paikkansa ja nousseet usean kaupungin suosituimmaksi kesätapahtumaksi, kertoo Iskelmän ohjelmajohtaja Ari Ojala.

– Esiintyjät on valittu niin, että mukana on sopiva sekoitus suomalaiseen makuun sopivia artisteja. Tämän kesän erikoisuutena nähdään Raskasta Iskelmää -kokoonpano, joka sai viime vuoden Himoksen Iskelmäfestivaaleilla yleisöltä huikean vastaanoton.

Kaksi iltaa menoa

Luvassa on kaksi ikimuistoista kesäiltaa täynnä kaupunkifestivaalin tunnelmaa ja suomalaisten suosikkiartistit livenä. Perjantaina lavalle nousevat Negativen jälkeen soolouraa tekevä Jonne Aaron, kolmannen levynsä Toinen nainen tänä keväänä julkaiseva Jannika B ja suomalaisten rakastama ja Iskelmä-Finlandia -palkittu Markku Aro.

Perjantain kohokohtia on Himoksella viime kesänä ensiesiintymisensä tehnyt Raskasta Iskelmää.

– Raskasta Iskelmää on puhtaasti kesäproggis, festareiden bilebändi, joka on meiningiltään nopeampi, iloisempi ja suoraviivaisempi kuin Raskasta Joulua, kuvaili projektin tuottaja Erkko Korhonen medialle singlejulkaisun Ajetaan me tandemilla yhteydessä viime kesäkuussa. Kokoonpano on mukana jokaisella IskelmäKesän paikkakunnalla.

Eppu Normaali lauantaina

Lauantaina ovat vuorossa IskelmäKesän toiveartistit Laura Voutilainen ja Arttu Wiskari sekä Voice of Finland -voittaja Antti Railio. Festivaali huipentuu tänä kesänä pitkästä aikaa festarikeikoilla nähtävän Suomi-rockin jättiläisen Eppu Normaali taatusti unohtumattomaan vetoon.

– Kaikkiaan Iskelmän kesätapahtumat ovat yhteenlaskettuna yksi Suomen suven suurimmista tapahtumaketjuista. IskelmäKesät ja Himoksen Iskelmäfestivaali keräävät yhdessä jo lähes 100 000 kävijää vuosittain, summaa Ari Ojala.