Levin Bike Fest 24.-27.7.

Heinäkuun lopulla Levillä pyöräillään, kisaillaan ja katsotaan pyöräilyelokuvia. Kuva: Ylläs-Levi MTB.

Fillariharrastajien uusin kohtauspaikka sijaitsee Levillä. Kesäohjelmassa on uutuutena pyöräilytapahtuma Levi Bike Fest. Viiden päivän ajalle on organisoitu erilaisia tapahtumia, nähtävää ja koettavaa.

Tapahtuma sopii kaikenlaisille pyörän päällä liikkuville. Maastot tarjoavat mahdollisuuden etenemiseen niin ylämäkeen, alamäkeen, metsässä, kylillä tai tuntureilla.

Kisoja, klinikoita ja leffoja

Niille, jotka haluavat haastaa itseään numerolappu rinnassa, on tarjolla kaksi eri kilpailua. Levi Midnight Enduron SM-pisteistä ajetaan 26.-27.7. ja Ylläs-Levi MTB- voitosta kisataan lauantaina 27.7.

Taitoja voi hioja maastopyöräilyn klinikoilla 23.-25.7.  Neuvoja ovat antamassa Suomen tunnetuin alamäkipyöräilijä Matti Lehikoinen ja naisten omat klinikat puolestaan koutsaa enduron Suomenmestari Kaisa Härkönen.

Torstaina 25.7. kokoonnutaan porukalla vaihtamaan kuulumiset ja rentoutumaan elokuvia katsellen. Ohjelmassa on mm. vuonna 2015 Teton Gravity Researchin julkaisema unReal, joka ilmestyessään nosti maastopyöräleffat uudelle tasolle.

Jos kamera pysyy kädessä, pääsee Levillä ottamaan osaa fillarivideokisaan. Tällöin tallennetaan fillarointihetket, kauneimmat maisemat, haastavimmat nousut ja jyrkimmät laskut. Raati valitsee toimitetuista elokuvista viisi parasta esitettäväksi. Paikan päällä yleisö äänestää voittajan ja voittaja palkitaan tuotelahjakortilla.