Myskihärät saivat uuen kaverin Ranualla

Iisakki uros tutustuu uuteen kotipaikkaansa Ranuan eläinpuistoon. Kuva: Marko Junttila.

Pari viikkoa sitten Ranuan eläinpuiston myskihärkänaaraat saivat ihmeteltävää, kun viereiseen aitaukseen päästettiin kuljetuslaatikosta komea uros, Iisakki. Naaraat olivat eläneet jo kaksi vuotta keskenään aiemman, vanhuuden vaivojen vuoksi lopetetun uroksen poistuttua niiden laumasta.

Myskihärkä kuuluu Euroopan uhanalaisten lajien suojeluohjelmaan (EEP). Härkiä pyritään säilyttämään ja lisäämään uhanalaisia eläinlajeja eläintarhoissa. Myskihärkä on hidas lisääntymään, eikä niitä liiku paljon ylimääräisinä eläintarhamaailmassa.

Korkeasaaresta uros Ranualle

Rauhallinen Iisakki ei näyttänyt matkaa juuri stressanneen, kun se siirrettiin Korkeasaaresta kohti Ranuaa. Viereisen aitauksen naaraat sen sijaan olivat aika jännittyneitä uudesta uroksesta. Kun väliportti avattiin, pääsivät eläimet tutustumaan toisiinsa. Ranuan eläinpuiston myskihärkälauman odotetaan lisääntyvän jälleen vuoden kuluttua, mikäli ensi syksyn kiima tuottaa tulosta ja Iisakki saa molemmat naaraat kantaviksi.