Santasportissa musiikki luo tunnelman

Lilli Peltonen näyttää spinning-tunnin mallia. Kuva: Santasport.

Jos yrityksen asiakastilassa soitetaan musiikkia radiosta, televisiosta tai vaikkapa CD:ltä, on siihen hankittava lakisääteiset musiikinkäyttöluvat. Rovaniemellä Santasport sai neuvoja GT Musiikkiluvat Oy:n Lapin aluevastaavalta Leo Vaaralta.

Yleisissä tiloissa musa soi

Santasportissa musiikki toimii tunnelman luojana erilaisissa tiloissa ja tilanteissa. Musiikinkäyttö on monipuolista, sillä se kuuluu yleisissä tiloissa taustamusiikkina, tapahtumissa sekä ryhmäliikuntatunneilla.

Ryhmäliikuntavastaava Lilli Peltosen mukaan musiikkilupa-asiat koetaan yksinkertaisiksi. Kun toiminta on laajaa ja tiloja ja niiden käyttötarkoituksia on paljon, mutkistaa se lupa-asioitakin. Yleisesti Peltonen on sitä mieltä, että valtakunnallisesti tarvitaan selkeitä ohjeita musiikin käytöstä ja tarvittavista lupamaksuista. Lupamaksut Peltonen kokee kuitenkin hyväksi asiaksi, koska niistä huolehtimalla myös esiintyvät taitelijat saavat työstään heille kuuluvan korvauksen.

Hiljaa ja taustalla

Santasportissa taustamusiikki soi hiljaisella ja se on tyylillisesti monipuolista, jotta musiikki miellyttäisi mahdollisimman laajaa asiakaskuntaa. Musiikkiluvat Oy neuvoo tarvittaessa, sillä yrityksen tavoite on edistää musiikin käyttöä ja toimia tunnetun, tunteita herättävän musiikin puolesta puhujana.

Teosto ja Gramex perustivat GT Musiikkiluvat yhtiön, jonka kautta taustamusiikkiluvan saa helposti  osoitteesta musiikkiluvat.fi. Lupa tarvitaan, jos musiikkia soitetaan radiosta, televisiosta, äänilevyltä, tietokoneelta tai musiikin suoratoistopalvelusta. Lupamaksut ovat musiikin tekijöiden, kustantajien, esittäjien ja tuottajien palkkaa ja niistä huolehtimalla turvataan edellytykset musiikin ammattimaiselle tekemiselle jatkossakin.