Kemin Satama Open Air 2.-3. elokuuta

Popeda on paikalla elokuisessa Satama Open Airissa Kemissä. Kuva: Satama Open Air.

Apulanta, Amorphis, Pyhimys, Vesterinen yhtyeineen, Kolmas Nainen sekä Ellips ja Gasellit esiintyvät ensimmäistä kertaa elokuun alun Satama Open Airissa. Järjestelijöiden mukaan Kemin Ruutinrannan puisto on valmiina 2.-3.8. juhlaan.

– Ennakkolipunmyynti on hyvässä käynnissä, kertoo festivaalin promoottori Markku Köngäs.

Odottavissa yli 11 000 kävijää

Satama Open Air järjestetään tänä kesänä kymmenettä kertaa. Viime vuonna festivaali keräsi yli 11 000 musiikin ystävää, helteinen lauantaipäivä oli kokonaan loppuunmyyty.

Nyt nousee ennätysmäärä ensimmäistä kertaa lavalle nousevia artisteja. Perjantaina lavalla kuullaan muun muassa parhaillaan tauolla olevan Haloo Helsinki! -yhtyeen solistin Elli Haloon sooloprojekti Ellips. Samana iltana lavalle nousevat räp-kentältä tutut Gasellit, sekä Pyhimys, joka tuo Kemiin ennennäkemättömän Neljä vuodenaikaa: Kesä -konsertin, joka jatkaa viime vuonna alkanutta konserttisarjaa. Kesä on Neljä vuodenaikaa -sarjan viimeinen osa.

– Itse pitkästyn helposti konserteissa ja haluan kehittää keikkakokemusta mielenkiintoisemmaksi ja yllätyksellisemmäksi sen sijaan, että panostaisin pelkkään määrälliseen isouteen. En halua paljastaa liikaa etukäteen, mutta todella ainutkertaisia festarikonsertteja on luvassa, valottaa Pyhimys.

Odotettu Apulanta

Lauantaina festivaalin lavalla nähdään vuodesta toiseen yksi toivotuimmista yhtyeistä, Apulanta. Aiemmin aikataulut eivät ole sopineet kohdalleen, mutta juhlavuoden kunniaksi yksi yleisön eniten toivotuimmista yhtyeistä saatiin Kemiin. Lauantaina Kemiin saapuu myös suuressa suosiossa oleva Amorphis. Lauantaina festivaaleilla lavalla myös yleisön toiveesta tänään uuden albumin julkaissut Vesterinen yhtyeineen sekä Kolmas Nainen.

– Tälle vuodelle saatiin lauantaille alkuyöhön mielenkiintoinen kombo raskasta musiikkia. Kotimaista rockia Apulannalta, sekä ulkomaillakin todella suurta suosiota kerännyt metalliyhtye Amorphis, Köngäs toteaa.

Muita Satama Open Airiin artisteja ovat J. Karjalainen, Popeda, Neljä Ruusua, Ellinoora, Teflon Brothers, Vesala ja koko viikonlopun mukana viihdyttävä Hovimuusikko Ilkka.