Apukka Resort tähtää revontuliin

Olkkajärven rannalla sijaitseva Apukka Resort sai kesän aikana uutta majoituskapasiteettia ja laajensi luontoreittejään.Majoitusta on nyt kaiken kaikkiaan 200 hengelle. Kuvat: Apukka Resort

Apukan entinen koeasema muuttui vuosi sitten uudenlaiseksi revontulimatkailukohteeksi. 150 vuodepaikan hostelli, lasikattoiset revontulimökit, jäähirsirakennukset ja revontuliin keskittyvät, uudenlaiset elämyspalvelut on talven ja kevään aikana testattu ja hyviksi havaittu. Kesän aikana majoitustilaa on kasvatettu ja etenkin lasikattoisia revontulimökkejä on tullut lisää.

Alueen luontopolku ja pororeitit sekä huskykoirien safarireitit pohjustetaan uuteen uskoon ja kapasiteettia lisätään.

– Haluamme olla Rovaniemen revontulikeskus, eli paikka jonne kaikki tietävät tulla katselemaan mahtavinta showta mitä luonto tarjoaa! Apukkaan pääsee kaupungista helposti, järveltä on avoin näkymä joka suuntaan, eikä täällä ole haittaa keinovaloista. Toivotamme tervetulleeksi omien vieraiden lisäksi safariryhmät ja yksittäiset turistit, Markus Kolari visioi.

Taivaan tulet vetoavat                                                                                    

Revontulien katselu ihan Rovaniemen kupeessa toteutuu Apukassa mainiosti. Kun alueella voi viipyä pitempään, ehtii nauttimaan myös luonnosta ja aktiviteeteista eri lailla. Ravintola kokoaa ryhmämatkaajat ja alueen yksittäiset vierailijat yhteen aamuisin, jolloin voi orientoitua päivän tuomiin mahdollisuuksiin.

– Teemme revontulien kokemisesta matkailijalle helpompaa. Jos revontulia ylipäätään voi sään puolesta nähdä, Apukassa ne näkyvät varmasti, sillä kaupungin valot ovat riittävän kaukana ja maisema on avoin.

– Talven innostavimpia ohjelmanumeroita olivat jokailtaiset revontuliseikkailut, jonka aikana vieraat pääsivät veistämään jäätä, saivat opastusta revontulien valokuvaukseen, pääsivät katselemaan taivasta teleskoopilla sekä myös maalaamaan omat revontulet taivaalle ”pienen taikuuden” avulla, Kolari vihjaa.

Olkkajärvi on eksotiikkaa

Apukka Resort sijaitsee Olkkajärven rannalla. Jäällä liikkuminen on matkailijoille eksoottista, napapiiri kulkee järven poikki ja se on myös erinomainen revontulien katselupaikka. Apukan yksi vetonaula viime kaudella oli jäärakentamiseen liittyvä erikoisosaaminen. Tarjolla oli mm. jäähirsistä rakennettu komea sauna.

Apukasta pääsee myös hevosrekiajelulle ja porotilavierailuille. Majoituskapasiteetin puolesta alue toimii sesongin ulkopuolella leirikoululaisten, työmatkalaisten ja vaikka polttariporukoitten piipahtamiskohteena.

 

Lappilainen