Venäläinen Tsar piristää Rovaniemen ravintolakesää

Marengilla kuorrutettu uunijäätelö on Tsarin ehdoton jälkiruokakuningatar. Kuvat: Ravintola Tsar

Kaupungin uusin ravintolatulokas, vuoden vaihteessa avattu venäläinen Tsar, on lunastanut paikkansa ja lyhyessä ajassa saavuttanut laajan vakioasiakaskunnan. Ravintola on pieni ja sen pieteetillä viimeistelty sisustus luovat viihtyisän tunnelman. Kesään Tsar lähti panostamaan tarjoamalla etupäässä lappilaisia asiakkaita kosiskelevalla kesämenuulla.

– Mukana on nyt hieman kevennetty ja raikkaampi versio talvimenuusta ja hintakin tiputettiin kukkarolle sopivammaksi, kertoo toimitusjohtaja Poolo Huttunen.

Hänen mukaan hieman erilainen tulokulma on kannattanut ja ravintola on ollut useana iltana loppuun myyty myös näin kesähelteillä.

– Kuten jo aikoinaan Nilissä ja naapurin HIMO:ssa päätimme, että Tsarinkin menestys ja tunnettuus tulee nimenomaan paikallisten kautta. Matkailijat kyllä löytävät perässä, kunhan hinta ja laatu ovat kohdallaan. Tässä olemme selvästi onnistuneet, Huttunen iloitsee.

Herkullinen kesämenu

Tsar tarjoaa alkuruokana aitoja venäläisiä suolakurkkuja, akaasiahunajan ja smetanan kera. Erikoiselta kalskahtava yhdistelmä todella toimii ja maut täydentävät sopivasti toisiaan. Pääruokana nautitaan ravintolan bravuuri, tirisevä kuumalta parilalta tarjoiltava suussa sulava maustehärkä tai vaihtoehtoina grillattua merilohta satsivi- tai munakoisolla ja tuoreminttukastikkeella höystettyä gruusialaista vuohenjuustoa.

Menun kruunaa kesäinen tsarittaren sorbet, marjoja Romanov ja samppanjaa. Ravintolan jälkiruokaklassikkoa Tsarin uunijäätelöäkin saa halutessa menun ulkopuolelta tilattua.

– Tätä ei kerta kaikkiaan voi jättää menuusta pois, silloin kanta-asiakkaissa varmaan esiintyisi jo pienoista kesäpaniikkia.

Valtakatu myös virallinen samppanjakatu

Tsarissa, kuten myös Nilissä ja HIMO:ssa on koko kesän varsin ainutlaatuinen samppanjakampanja.

– Ravintoloissa on mahdollisuus ostaa pienen tuottajan, Rene Schlosserin laadukas ja harvinaisempi kesäsamppanja, alennettuun 55 euron kesähintaan. Kaupan päälle asiakas saa mukaansa kaksi upeaa Ritzenhoffin designlasia. Ne on suunnitellut neljä nousevaa suomalaista taiteilijaa My Finland -lasisarjaa varten. Kukin lasi kuvastaa suunnittelijan omaa näkemystä Suomesta.

– Mielestämme tämä oli oivallinen tapa juhlistaa yhdessä asiakkaidemme kanssa Suomen ainutlaatuista kesää, taustoittaa Huttunen ja toivottaa samalla kaikki lämpimästi tervetulleeksi poksauttelemaan.

 

Lappilainen