Kehotunnekoulutusta Kittilässä ja Inarissa

Lapsi sanoo EI. Kuva: Väestöliitto.

Kaikille pienten kanssa toimiville ammattilaisille on tarjolla Lapissa ilmaista koulutusta, jonka tarkoitus on lisätä tietoisuutta siitä, mikä on mikä ei ole sopivaa kehon kosketusta. Koulutuksen aikana opitaan keinot, joilla ohjataan lasta kunnioittamaan omaa ja toisen kehoa ja saadaan vinkkejä siihen, miten vanhemmat rohkaistuisivat puhumaan lastensa kanssa kehosta ja kosketuksesta.

Koulutukseen ovat tervetulleita varhaiskasvatuksen ja esi- ja alkuopetuksen työntekijät ja kokonaisuuden järjestää Opetushallituksen rahoittamana Väestöliitto. Sisältönä on lähikoulutuksia, verkkotyöskentelyä, tietoa, taitoja, materiaaleja sekä keskusteluyhteys Väestöliiton ammattilaisiin ja työkaluja maksutta. Koulutusjakso alkaa syyskuun lopulla ja jatkuu huhtikuuhun 2020. Koulutuksen kokonaan suorittaneet saavat Väestöliiton Lasten Kehotunnekasvattaja -todistuksen.

Pääkouluttajat toimivat lastenpsykiatri Raisa Cacciatore, kätilö (YAMK) Susanne Ingman-Friberg, psykologi, seksuaaliterapeutti Sini Vehkaoja ja lastentarhanopettaja Henriikka Kangaskoski.

Koulutukseen mahtuu 50 ensiksi ilmoittautunutta ammattilaista. Kittilässä koulutus alkaa 24.9. ja Inarissa 25.9. Koulutukseen liittyvät vanhempainillat järjestetään Kittilässä 6.11. ja Inarissa 7.11.

Kyselyt ja ilmoittautumiset p. 0406624580, [email protected] ja p. 0405297155, [email protected] sekä p.0406313074 [email protected]

 

Riitta Kemppainen-Koivisto