Kari Tapio -spektaakkeli kiertää Lapissa

Viime vuonna Kino Ylläksessä Äkäslompolon Ihmisen rinki kokosi väkeä seuraamaan Napapiirin sankarit -elokuvaa. Syyskuun 13. ja 14.9. siellä on nähtävissä elokuva Olen suomalainen, joka päättyy Kari Tapion lauluista koostuvaan konserttiin. Kuva: Kino Ylläs.

Ylläksellä, Rovaniemellä ja Kemijärvellä pääsee kokemaan Olen suomalainen- elokuvan lisäksi konsertin Kari Tapion elämästä ja musiikista. Elokuvan ja konsertin ilta on yli kolmituntinen esitys, jossa päärooleja näyttelevät Matti Ristinen ja Tiina Lymi. Konserttiosuudessa solisteina ovat Kari Tapion poika Jani Jalkanen ja Dimitri Keiski.

– Luvassa on ainutlaatuinen kiertue, jollaista ei ole maassamme aiemmin nähty. Ylläksellä on hieno elokuvanäyttämö, mutta muutoin meillä on kiertävä elokuvateatteri projektoreineen ja valkokankaineen ja rakennamme näytökset aina jokaiseen esityspaikkaan erikseen. Elokuvan jälkeen on aina väliaika ja sen jälkeen täysipainoinen konsertti isäni suosituimmista lauluista, kertoo kiertueen manageri Joona Jalkanen.

Pohjoissuomalaisille tulee samalla mahdollisuus kokea niin elokuva kuin konsertti ensimmäisten joukossa, sillä elokuvan valtakunnallinen ensi-ilta on samana päivänä, perjantaina 13. syyskuuta, kuin esitys Kino Ylläksen Ihmisen ringissä. Kyseinen päivä on samalla myös koko konserttikiertueen avaustilaisuus. Kaiken kaikkiaan elokuvan ja konsertin yhteisesitys nähdään yli 20 paikkakunnalla ympäri Suomen sekä viidessä erikoistilaisuudessa Espanjan Fuengirolassa.

Elokuva- ja konserttikiertue:

13.9. klo 20 Äkäslompolo, Kino Ylläs, Ihmisen rinki

14.9. klo 20 Äkäslompolo, Kino Ylläs, Ihmisen rinki

17.9. klo 17 Rovaniemi, Korundi

18.9. klo 18 Kemijärvi, Kulttuurikeskus