Ämpärillinen teatteria Tervolassa 27.-29.9.

Tervolassa nähdään lukuisia lappilaisia harrastajateatteriesitystä viikonlopun aikana. Koutanaiset ovat tekemässä tätä tapahtumaa mahdolliseksi. Kuva: Kansalaisfoorumi.

Esitysten täyteinen viikonloppu on tulossa Tervolaan, kun Kouta, lappilaisten harrastajateattereiden kanssa yhdessä suunniteltu festivaali käynnistyy.

Tapahtuman taiteellinen tiimi on valinnut festivaaliohjelmistoon 9 esitystä. Jokainen katselmukseen osallistuva teatteriryhmä saa tutkittavakseen ja vertaisarvioitavakseen toisen näyttämön toimintaa ja esityksen. Katselmuksen ammattilaisraadissa esityksiä arvioivat näyttelijä Kylli Köngäs, ohjaaja-näyttelijä Anne Niskanen, luova johtava Julius Oförsagd sekä taide- ja kulttuuritoimittaja Maria Paldanius. Palautetilaisuudet ovat myös yleisölle avoimia.

Esiintymässä nähdään IValoiset Ivalosta, Räväsojan Känsäkourat, Lapin ylioppilasteatteri ja Saari-ryhmä Rovaniemeltä, Kemijärven Lausujat ja Kemppateatteri Kemijärveltä, Pomppa-teatteri Posiolta, Meri-Lapin Estradi Kemistä sekä Teatteriryhmä Niin sanotut Torniosta.

Festivaalin toivotuin palkinto lienee Suomen Harrastajateatteriliiton lappilaiselle harrastajateatteriteolle 2019 myöntämä nimikkostipendi. Tapahtuman pääjärjestäjinä toimivat Sivistysliitto Kansalaisfoorumi, Tervolan kunta ja Tervolan nuorisoseura. Esitysten pääpaikkoina ovat Tervolan Nuorisoseura ja Lapinniemen koulu.