Lynxistä lastensaduksi

Bod Kirjakauppa -sivustolta voi tilata painetun kirjan, jonka Jukka Keränen on kirjoittanut. Tarina syntyi, kun kirjoittaja suunnitteli v.2017 muuttoa Rovaniemeltä Ouluun.

– Olen harrastanut satujen kirjoittamista vuodesta 2014 lähtien. Ajattelin, että nyt jos tulee muutto ja työpaikan vaihto eteen, niin satu olisi mukava läksiäislahja BRP:n työkavereilleni. Satu syntyi, kun pyörittelin positiivisia työ- ja kelkkailujuttuja mielessäni ja yhdistin mukaan mielikuvitusta ja lapsen näkökulmaa.

Samaan aikaan ajoittui Lapin Satumaa -niminen kirjoituskilpailu. Tarjolle Keränen lähetti kaksi satua, joista Lynx Lumikaveri, pääsi kilpailun parhaimmistosta koottuun kokoelmateokseen.

– Silloin tajusin, että ehkä sadusta ei tullut hassumpi. Nyt pari vuotta myöhemmin innostuin tekemään tarinasta kirjan bod.fi -sivuston palveluiden avustuksella. Lynx Lumikaverin lisäksi tänä vuonna julkaisin kirjan Pikku-Pekka autotehtaassa. Se kertoo entisestä työpaikastani, joka oli Uudenkaupungin autotehdas.

Kirjaa on saatavissa Suomalaisen kirjakaupassa Rovaniemellä. Edullisesti omia kirjoja pääsee tuottamaan https://www.bod.fi -sivustolla.

kuva: BoD

Riitta Kemppainen-Koivisto