Liikuttavia lahjoja Lappiin muuttavalle kelkkailijalle

Liikkuvia tervetulotoivotuksia on tarjolla Lappiin muuttaville. Kuva: Terhi Tuovinen.

Potkukelkan lisäksi Lapin kunnat tarjoavat uusille tulijoille mm. ohjattuja retkiä kansallispuistoon. Tarjous on voimassa 14 kunnassa ja moni tarjoaa tervetulopakettia myös sesonkityöläisille.

Posiolla pääsee tutustumaan Riisitunturin kansallispuistoon, Korouoman rotkolaaksoon sekä valitsemaansa harrastukseen, kuten metsästykseen, yhdessä paikallisen oppaan kanssa. Mukaansa saa vielä Posio – Suomi -sanakirjan ja alueen retkeilykartat.

— Posiolla yhteisöllisyys, avoimuus ja luonnonläheisyys ovat tärkeitä ja ne näkyvät meillä arjessa vahvasti. Me haluamme Posion Tervetuloa Lappiin -paketilla toivottaa kaikki muuttajat lämpimästi tervetulleiksi ja varmistaa, että muuttajat kotiutuvat tänne helposti ja löytävät paikkansa yhteisössä, toteaa Posion elinkeinokoordinaattori Veli-Matti Ruotsalainen.

Pellossa potkukelkkakyytiä

Pello lahjoittaa muuttajille uudet potkukelkat.

— Pello on liikunnallinen pitäjä ja potkukelkka, eli paikallisesti ”parkkari”, on täällä perinteinen liikuntaväline. Pello-parkkarin tavoitteena on myös edistää kuntalaisten hyötyliikuntaa, ja pieneneehän siinä samalla hiilijalanjälkikin, Pellon kunnanjohtaja Eero Ylitalo sanoo.

Rovaniemellä lahjoitetaan kulttuuripassi ja Guide by Locals -kirjanen. Utsjoella lahjaksi saa kuntosalikortin sekä uimahalli- ja elokuvalippuja. Pelkosenniemellä, Kolarissa ja Kemijärvellä tarjotaan muuttajille hissi- tai kylpylälippuja.

Muuta Lappiin ja Ilmoita tietosi www.lapland.fi/fi/asuminen/tervetuloa-lappiin