Talvimatkailijoille uusia tiloja Rovaniemen lentoasemalla

Uudistetun Rovaniemen lentoaseman tunnelma syntyy mm. levollisesta värimaailmasta. Kuva: Finavia

 

Ahkio Kitchen & Bar valmistui parahiksi ennen talvisesongin alkua Rovaniemen uusitulla lentoasemalla. Skandinaavinen sisustus ja menu muokattiin paikallisen kulttuurin mukaisesti. Nyt tila näyttää levolliselta ja rauhalliselta pysähtymispaikalta keskellä uusittua porttialuetta. Tarjolla on ravintola-, kahvila- ja baaripalveluita sekä matkamuistomyymälä.

– Yhteistyö alkoi SSP Finlandin kanssa, joka on pitkään lentoasemilla toiminut, kokenut ja kansainvälinen yritys. Lisäksi heillä on kokemusta laadukkaasta toiminnasta vaativissa ja vaihtelevissa olosuhteissa. Ahkiossa panostetaan myös paljon viihtyvyyteen ja asiakkaan palvelukokemukseen, kertoo Finavian liiketoiminnan kehittämisestä vastaava johtaja Olli Väyrynen.

Lapin vuodenajat tunnelmaa luomassa

Ahkion menussa on huomioitu pohjoisen vuodenajat ja Rovaniemelle saapuvat eri matkustajaryhmät.

– Keittiömme tarjoaa mahdollisuuden tutustua suosituimpiin suomalaisiin makuihin kuten lohikeittoon, poronlihaan ja paikallisen luonnon antimiin, kuten lakkaan. Ravintolassa on panostettu erityisesti lämpimään ruokaan ja tuoreisiin, kausittain vaihtuviin raaka-aineisiin, Ahkiota operoivan SSP Finlandin operatiivinen johtaja Anne Immonen kertoo.

Lappilaista elämystä etsiville tarjolla on Lapland tasting menu, josta löytyy paikallisia makuja, kuten nieriää ja kermaista korvasienikastiketta. Aasialaisia matkustajia silmällä pitäen listalta löytyy mm. ramenkeittoa, jossa on poroa ja sushia, jossa on nieriää. Kahvilan puolelta saa salaatteja, täytettyjä leipiä ja tuoreita leivonnaisia. Ahkiossa on tilaa 189 asiakkaalle.

Lisää tilaa terminaaliin

Rovaniemen lentoasemaa ei enää entiseksi uskoisi, niin iso se on. Uudet tilat ovat kokonaisuudessaan avaran oloiset ja viihtyisät. Joulukuun 5. päivä alkaa uusi reitti suoraan Rovaniemelle Istambulin suurelta lentokentältä. Tuolloin odotetaan uusia tulijoita Lappiin etenkin arabimaista.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto