Kalakisan pääpalkinnot Sallaan ja Kemijärvelle

Nuortin kalakisoissa mittaukseen tuotiin 29 harjusta. Nuortin kalat ovat alkuperäisiä ja villejä joen kasvatteja, eikä jokeen tehdä istutuksia.  

Tämän vuoden vapaa-ajan kalastajien kisoissa Savukosken Nuorttijoella taimen ja harri nappasivat. Alkuun kaloja mitattiin paljon, helteillä oli hiljaisempaa, kuten myös elokuun alussa. Sen jälkeen mittakouru oli taas ahkeraan käytössä. Taimenkisassa mitattiin 6 kalaa ja harrikisassa 29.

Sallan Susanna Selkälän voittotaimenella oli mittaa 64,5 cm, Kemijärven Rauno Mikkolan harjuskisan voittokalalla 52,5 cm. Taimenkisan kakkonen oli Sallan Pekka Selkälä (60,3 cm) ja kolmas Mäntsälän Hannu Hämäläinen (55,8 cm). Harjuskisan kakkoseksi ylsi Turun Juuso Heikkilä (50,0) ja kolmannen sijan sai Martin Matti Lehtonen (49,0). Voittajat saivat Metsähallituksen viikon kalaluvat Nuorttijoelle ensi kesälle ja samalle ajalle viikon majoituksen Tulppion Majoilla.

– Kävin kolmesti Ala-Nuortilla kalassa mieheni kanssa. Ensimmäisellä kerralla sain voittokalaksi yltäneen taimenen. Se nappasi uistimeen ja on suurin Nuortilta saamani kala. Mieheni auttoi saamaan kalan haaviin, muuten olisin varmaan menettänyt saaliin, voittotaimenen napannut Selkälä muistelee.

 

Teksti ja kuva: Hannu Kostilainen