Hypätään talven yli

Pieni runokirja, jossa riittää luettavaa. Tekstiä luonnosta, mutta ei turhaa tunturin hempeyttä tai Lapin lumon haikuja. Ihan tavallisia paljasvarpain tallattuja ihmehetkiä tallennettuna, milloin puron lorinan äärellä, milloin syksyn tipahtelevien lehtien seurassa.

Sellaista maisemaa maalaa Pirjo Karvonen Luonto ON -runokirjassaan. Teksti on valtauttavaa, ja lukija voi hypätä runoilijan taskuun kuulostelemaan metsää tai baskerin reunalle tarkkailemaan hiekanjyvän elämää.

Talvelle on vain vähän sijaa, sillä kesään heräävä sammalmätäs on kiehtovampi, aivan kuin siinä olisi enemmän ääntä ja voimaa ja tuulta ja ajatusta kuin talvessa.

Inarilaiselta Karvoselta on ilmestynyt aiemmin myös runoteokset Oma sana vuonna 2018 ja Rakkaus ON 2019.

Karvonen, Pirjo. 2019. Luonto ON. Mediapinta.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto