Kemijärven osasto kiinnosti Matka 2020 –messuilla

Kemijärvi oli näyttävästi mukana Helsingin messukeskuksessa pidetyillä Matka2020 -messuilla. Kuva: Tytti Tuominen.

Lappi ja Kemijärvi kiinnostivat Helsingin matkamessuilla. Visit Kemijärvi (Kemijärven Kehitys Oy) oli näkyvästi esillä Matka 2020 –messuilla, joka on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma. Messut keräävät vuosittain yli 1000 matkailualan yritystä, kohdetta ja palvelua yli 80 maasta esittäytymään alan ammattilaisille ja matkailukärpäsen puremille messuvieraille.

Lapin lumi tärkeä vetonaula

Lappi ja Kemijärvi kiinnostivat messuväkeä eikä vähiten siksi, että pohjoisessa on reilusti lunta. Koko Etelä-Suomi on ollut lumeton koko talven, vettä on vihmonut ja on ollut harmaata. Kyllähän siinä moni alkaa kaivata reissua hohtaville hangille.

Palkintona lumiloma Kemijärvellä

Visit Kemijärven osastolla ollut kilpailu ’Voita lumiloma Kemijärvelle’ keräsi messumasiinoitten eteen väkeä välillä jonoksi asti ja mielenkiinto Kemijärven aluetta kohtaan oli suurta. Kävijöitä kiinnosti erityisesti talvinen Suomu, kaupungin tapahtumat sekä kesämatkailu. Tapahtumista messuosastolla esiteltiin lumisotaa eli Yukigassenia. Kylmää lumista palloa ei yleisö päässyt heittämään, mutta valkoista pehmopalloa kylläkin. Yukigassen Finland viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhlaansa ja maaliskuussa oikeat lumipallot lentävät keskellä Kemijärveä.

Paljon tehtävää Lapin matkailussa

Osalle osastolla pysähtyneistä Kemijärven sijainti kartalla oli hukassa ja tieto siitä, että yöjunan pääteasema on Kemijärvellä, oli myös monelle täysi yllätys. Kaikki tämä kertoo, että alueen matkailulla on vielä paljon tehtävää.

Matkamessut on paikallisille matkailualan yrittäjille oiva tilaisuus luoda kontakteja ja tehdä palveluitaan tutuksi. Messuilla vieraili liki 69 000 kävijää, 4000 enemmän kuin viime vuonna. Visit Kemijärven osastolla yrittäjistä olivat mukana Wilderness Suomu, Tuulenpesä,  Suomun Mökit, Hokka ja Travel Kemijärvi.

Tytti Tuominen