Burleskia Rovaniemeltä

Sonja Alaraatikka a.k.a. Luna Tico Midnight Sun Burlesquesta esiintyy. Kuva Kaisa Kumpula/Yle.

Muun muassa sellaiseen harrastukseen pääsee tutustumaan television Egenland- ohjelman 3. tuotantokaudella. Ohjelma esittelee yleisön vinkkeihin perustuvia matkailun helmiä, omaleimaisia nähtävyyksiä ja kiehtovia persoonia ympäri maan – aina vähintään kahdella kielellä.

Tiistaina 11.2. vuorossa ovat Rovaniemi, Ranua, Puolanka ja Hyrynsalmi. Kello 20 alkavassa ohjelmassa esitellään Rovaniemellä toimiva maailman pohjoisin burleski-ryhmä, Ranuan Japani-talo, Puolangan pessimismi, joka  on käännetty voitoksi ja Hyrynsalmen ikimetsä, jossa soi puuooppera.

Midnight Sun Burlesque on maailman pohjoisin burleskiryhmä Rovaniemellä.

– Ainakin talvella tuntuu, että Rovaniemi on synkkä ja pimeä paikka. Midnight Sun Burlesque tuo vähän valoa siihen kaikkeen synkkyyteen ja tuo vähän erilaista perspektiiviä siihen, ettei tarvii aina mennä teatteriin, voi myös mennä sinne baariin katsomaan sitä vähän erilaista teatteria, kertoo Tiina Kauhainen, joka ehdotti Egenlandille Midnight Sun Burlesqueia.

– Ei sillä oo mitään väliä ooks sä iso vai pieni vai pitkä vai lyhyt, ei oo mitään kroppavaatimuksia tai semmosia, musta tää on hyvin salliva. Ja monesti se ensimmäinen numero on semmonen, että mä oon nyt peittänyt nämä kaikki selluliitit sillä glitterillä mutta sitten aika pian tulee se, että ei mun tarvii, että tässä olen deal with it. Ja siinä tulee se valta, esittelee Päivi Martin, yksi Midnight Sun Burlesquen jäsenistä.

Riitta Kemppainen-Koivisto