Ystävänpäivänä Mondelle

Perjantaina Mondella esiintyy kitaristi Douglas Blair. Kuva: W.A.S.P.

Uudistuneen Monden avajaiset täyttävät talon ystävänpäivänä 14.2. kulttuurista, tulitaiteesta, peleistä, askartelusta, musiikista ja muusta ohjelmasta. Osana avajaisten ohjelmaa nähdään myös kuuluisan amerikkalaisen heavy metal -yhtyeen W.A.S.P:n kitaristin Douglas Blairin kitaraklinikkaa. Samalla avataan Monden uusi kulttuurikahvila. 

Avajaisia vietetään avoimet ovet -periaatteella, ja tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki kaupunkilaiset.

Musiikkia, tulishow ja muuta ohjelmaa

Ovet avautuvat kello 14.00. Tarjolla on pullaa ja kahvia uudessa kulttuurikahvilassa. Avauspuheenvuoron pitää elinvoimalautakunnan puheenjohtaja Petteri Pohja, jonka jälkeen voi katsella ympärilleen ja ihastella Monden uudistuneita tiloja.

 Mondelta löytyy pop up piste, jossa voi askarrella ystävälleen. Kello 17.30 alkaa Kuuranvalkeat – tulishow, joka pidetään ulkona. Illan aikana on myös Rock Academyn kitaraklinikka, jonka pitää W.A.S.P kitaristi Douglas Blair, Supreme Virtue – keikka ja Transcendent – avoimet jamit. Ovet menevät kiinni kello 22.00.

Painopiste kulttuurissa

Uusi Monde tarjoaa jatkossa enemmän mahdollisuuksia kulttuuriseen nuorisotyön vahvistamiseen ja muiden paikallisten tahojen järjestämään kulttuuritoimintaan. Keskustan kupeessa kauppatorin reunalla sijaitsevasta Mondesta on muotoutumassa yhteistyössä käyttäjien kanssa tila, jonne kaikenikäiset ovat tervetulleita.

– Tänne Monden kahvilaan voi tulla vaikka koulun jälkeen tekemään läksyjä. Tervetulleita ovat myös vanhemmat, jotka odottavat lasta harrastuksesta. Yhteisöllinen tila on jatkossa ikärajaton, ei vain nuorten omassa käytössä, selvittää Nuorisotoiminnan koordinaattori Henrietta Tapio tulevaa muutosta.

Pelisali Montendo jatkaa, sali uudistuu

 Monden pelitilan Montendon toiminta jatkuu, mutta tilan saa nyt suljetuksi. Lukittu tila mahdollistaa sen, että siellä voi olla peliaikaa yli 16-vuotiaille, toisinaan pelaamaan pääsevät yli 13-vuotiaat. 

– Kun pelitilan saa kiinni, voi kahvilassa ja muissa tiloissa silti olla kaikenikäisiä. 

Iso muutos on tapahtunut Monden salissa. Aiempi seinämaalaus on peittynyt ja muuttunut toimivaksi akustiseksi esiintymistilaksi, jossa on pysyvä esiintymislava. Lavan takaa löytyy tarvittaessa screeni, kun tila tarvitaan koulutustilaisuutta tai seminaaria varten. Bändihuoneesta löytyy kitaroita ja vahvistimia, viereisestä huoneesta äänitysstudio.

 Näiden käyttöön opastetaan. Rock Academy-hankkeen myötä treenikämppää on käyttänyt useampi bändi ja heille on tehty studiossa demonauhoituksia, tietää Henrietta kertoa.

Lisää tapahtumia

Mondella on jatkossa enemmän tuunaamo-tyylistä toimintaa, tehdään yhdessä kätten töitä, uudistetaan vanhaa ja järjestetään pop up- tapahtumia.

Kahvilaa ylläpitää nuorisopalvelut, ja toiveissa on saada sinne kansainvälisen Erasmus+- vaihdon kautta myös vapaaehtoistyöhön nuoria.

 

Teksti ja kuvat: Iitu Määttä, työharjoittelija