Solistit valmiina Nuorten solistien konserttiin 7.5.

Emilia Hoving johdattaa toukokuussa nuorten solistien konserttia Korundissa. Kuva: Laura Oja.

Lapin kamariorkesterin tammikuisessa koesoitossa etsittiin Lapin alueelta soittajia toukokuussa Korundissa pidettävään nuorten solistien konserttiin. Solistit soittavat konsertissa Lapin kamariorkesterin kanssa, johtajana kapellimestari Emilia Hoving.

Koesoitossa oli runsas osanottajamäärä, 24 soittajaa. Heidän joukosta valinnan teki Lapin kamariorkesterin koesoittoraati, puheenjohtajanaan orkesterin taiteellinen johtaja, kapellimestari John Storgårds.

Solisteina tulevat esiintymään nuoret taiturit Elsa Hasu (viulu), Maiju Salmikivi (alttoviulu), Sanni Martikainen (sello), Eero-Kalle Bergman (kontrabasso), Eevi Hasu (piano), Aino Lankila (huilu), Urho Hintikka (käyrätorvi) ja Toivo Tervaskanto (harppu). Valituksi tulleet ovat kotoisin Rovaniemeltä ja Keminmaasta. Yläikäraja koesoittoon osallistuneille instrumentalisteille oli 20 vuotta.

Lappilainen