Moottorikelkkasafareiden hiilidioksidipäästöjä voi kompensoida

Pohjoisen suurin matkailualan konserni on siirtynyt käyttämään vihreää sähköä, myös kelkkasafareilla. Kuva: Lapland Safaris

Pohjoismaiden suurin ohjelma- ja elämyspalveluyritys Lapland Safaris kompensoi hiilidioksidipäästöjä, jotka syntyvät yrityksen järjestämillä kelkkasafareilla. Kelkat ovat jo entuudestaan vähäpäästöisimpiä markkinoilla olevia 4-tahtikelkkoja.

– Haluamme tehdä konkreettisia asioita ja kantaa vastuumme toimintamme hiilijalanjäljestä. Haluamme huolehtia ympäristöstämme ja etsimme jatkuvasti entistä ympäristöystävällisempiä tapoja toimia, Lapland Safariksen toimitusjohtaja Jyrki Niva kertoo.

Suomen suurin matkailuliittymä

Lapland Safaris, Lapland Hotels ja Lapland Ski Resorts muodostavat Suomen suurimman yksityisessä omistuksessa olevan matkailualan konsernin. Siihen kuuluu 18 hotellia Suomessa, Pohjoismaiden suurin elämys- ja ohjelmapalveluyritys sekä 5 hiihtokeskusta Lapissa. Toimintaa on Ylläksellä, Levillä, Saariselällä, Rovaniemellä, Oloksella, Luostolla, Kilpisjärvellä, Pallaksella ja Hetassa.  Hiihtokeskustoiminnan keskeiset paikat ovat Ylläs, Luosto, Olos, Pallas ja Rovaniemi.

Hotelliketju mukana suojelemassa luontoa

Hiilidioksidipäästöt vähenevät moottorikelkkasafareiden lisäksi myös hotelliketjussa ja rinnepalveluissa, sillä konserni on kokonaisuudessaan siirtynyt vihreään sähköön. Arvioitu hiilidioksidipäästö vähenee pelkästään hotelleissa yli 4 000 tonnia vuodessa.

Nyt käytössä oleva energia on 100% peräisin uusiutuvista lähteistä. Kaikki vesi-, tuuli- ja bioenergia tuotetaan Pohjoismaissa. Guarantee of Origin -järjestelmän mukaisesti tuotetun sähkön toimittaa yhteistyökumppani Loiste Energia.

– Siirtymällä vihreään sähköön yrityksemme vähentää merkittävästi hiilidioksidipäästöjä. Pelkästään hotelliemme osalta tämä tarkoittaa vuositasolla yli 4 000 tonnia vähemmän CO2e päästöjä, Lapland Hotelsin toimitusjohtaja Ari Vuorentausta iloitsee.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto