Uni-illoista apua lapsiperheille

Nukkumattomat yöt ovat monen pikkulapsiperheen riesa. Apua on saatavilla Lapin ensi- ja turvakodin maksuttomissa Uni-ilta verkossa -keskusteluissa. Kuva: Lapin ensi- ja turvakoti ry, kuvituskuva.

Vauvan syntymä sävyttää usein koko perheen nukkumista, unen määrää ja laatua. Vauvat ovat pienestä pitäen yksilöitä ja nukkumisessa voi olla suuriakin eroja lasten välillä. Jotkut vauvat saattavat nukkua pisimmilläänkin lyhyitä pätkiä, kun taas toiset nukkuvat yhtä mittaa useita tunteja.

Vertaisapua verkossa

Jos vauvaperheessä uni ei tahdo tulla, on siihen saatavilla apua. Lapin ensi- ja turvakodin Vauva- ja pikkulapsiperheiden avopalvelun maksuton Uni-ilta verkossa sopii perheille, jos haluaa keskustella ja saada tietoa iältään 6 kk – 3-vuotiaan vauvan ja taaperon unesta, uni-valverytmistä tai unen häiriöistä.

Osallistujat saavat tietoa ja vinkkejä, sekä voivat jakaa kokemuksiaan, jotka voivat auttaa lapsen öiden rauhoittumisessa kotikonstein ja joista saa tukea omaan jaksamiseen.

Uniryhmä viikoittain

Uni-iltojen lisäksi on mahdollisuus suljettuun Vauvaperheiden uniryhmään kerran viikossa. Jokaiselle tapaamiselle on oma teemansa ja ryhmään mahtuu vielä.

Lisätietoja saa os. [email protected] tai p.0400 814 946/ 040 124 5772.

Kevään etäryhmät kokoontuvat verkossa keskiviikkoisin 8.4. ja 22.4.  kello 17-18. Ryhmään voi osallistua omalta tietokoneelta, tabletilta tai älypuhelimelta Skype- sovelluksella. Ohjeet osallistumiseen saa ilmoittautumisen yhteydessä.

Lappilainen