Kestävää matkailua Kittilässä

Kestävää luonnossa matkailua on ottaa oma kuksa ja ruokailuvälineet mukaan, myös kesän ja syksykauden opastetulle ja maksetulle retkelle. Kuva: Riitta Kemppainen-Koivisto.

Pieniä matkailuyrityksiä on Lapissa paljon.

Anette Latva-Piikkilä pitää Discover Lapland yritystään Levillä ja hänen yrityksensä sai vastikään kansainvälistä tunnustusta työlleen kestävän matkailun edistämisestä. Kyseessä on maailman ensimmäinen Green Activities -sertifikaatti.

Opastusta luonnossa liikkumiseen

Discover Lapland tarjoaa opastettuja retkiä ympäri vuoden Lapin luonnossa. Lumikenkäilyä, vaelluksia ja pyöräilyä tarjoava yritys tuottaa yrittäjän mukaan palveluja, joissa pienillä yksityiskohdilla saadaan asiakkaat vakuuttuneiksi, että hyvällä asialla ollaan. Pieni teko on esimerkiksi neuvoa asiakas ottamaan järjestetylle retkelle oma kuksa mukaan ja pesemään kaikki retkiastiansa iltasaunomisen yhteydessä, kun vesi on jo valmiiksi lämmitetty.

Greenkey.fi -sivuilta löytyy vinkkejä, joilla itse voi harrastaa kestävämpää retkeilyä. Levillä tullaan järjestämään myös Green Key -työpajoja, joiden tarkoituksena on tukea yritysten ympäristösertifikaattien hakuprosesseja.

Lappilainen