Lappilainen muotinäytös

Arctic Heart tekijät Saija Aarnio, Kirsi Nordberg, Kaisa Sipovaara, Kati Juujärvi, Tina Lindroos ja Katja Lindholm. Kuva: Pia Jokela.

Arctic Heart -yrittäjätiimi on ryhmä naisia, jotka toimivat luovan alan mikroyrittäjinä Rovaniemellä. Kuuden naisen poppoo tekee uraauurtavaa yhteistyötä designin, valokuvauksen, musiikin ja digimarkkinoinnin aloilla.

Alkuun tiimi tuotti innovatiivisen ja sävelletyn muotinäytöksen, josta kertoo Arctic Heart Couture -video. Sosiaalisessa mediassa hyvin katsojia tavoittanut video brändää arktista muotoilua ja luovuutta yhdistämällä designtuotteita, tekstiä, kuvaa ja ääntä.

– Brändivideon tavoitteena on tuoda meille kaikille moninkertaista näkyvyyttä omissa somekanavissamme sekä lisätä verkkokauppojemme asiakasvirtaa, yhteydenottoja ja luonnollisesti myös myyntiä. Yhteen hiileen puhaltamalla saamme jaettua kustannukset, jotka muutoin olisivat melko suuria pienelle yrittäjälle, kertoo idean jalostamisesta ja konsultoinnista vastaava Katja Lindholm InnoLight Consultingista.

Yhteistyö johtaa uuteen tapaan toimia

Yhteistyön voimaan uskovat myös tiimin muut jäsenet, poronnahkaisista korvakoruistaan tunnetun Kaima Designin Kaisa Sipovaara, poronnahkasta ja turkiksista asusteita valmistavan Katijuu Arctic Leather & Furin Kati Juujärvi, poron- ja lohennahkaisista iltalaukuistaan, merinovillapipoistaan ja sisustustuotteistaan tunnetun Kinos Designin Kirsi Nordberg, web-designiin ja musiikin tekoon erikoistuneen DigiJuulian Saija ja Tuomas Aarnio sekä valokuvaaja Tina Lindroos.

– Koemme, että muita yrittäjiä tukemalla ja kannustamalla saa itsekin enemmän. Usein puhutaan siitä, kuinka yrittäjien pitäisi tehdä enemmän yhteistyötä, mutta toteutus jää sitten lopulta tekemättä. Otimme härkää sarvista ja kokosimme ryhmän huippuammattilaisia, paikallisia pienyrittäjiä.

Tuotteet yhden mallin päällä

Arctic Heart Couture -videota varten tiimin koko osaaminen otettiin käyttöön. Kolmen eri yrittäjän design-luomukset kuvattiin yhden mallin päällä. Ammattivalokuvaajan ottamiin kuviin lisättiin multimodaalisia elementtejä liikkuvan kuvan, tekstin ja äänen avulla. Ne suunnitteli ja toteutti digimarkkinointitoimisto, joka myös sävelsi videossa kuultavan audion varta vasten projektia varten. Teollinen muotoilija valmisti korut sekä artenomitukkuri hilkan ja kinttaat vaatetussuunnittelijan valmistamaan hääpukuun sopiviksi.

– Emme näe toisiamme kilpailijoina, vaan yhteistyökumppaneina ja iloitsemme vilpittömästi toistemme onnistumisista, saavutuksista ja menestymisestä. Nyt on hyvä aika karistaa viimeisetkin vanhanaikaiset kliseet siitä kuuluisasta lappilaisten yrittäjien kateudesta. Haluamme esimerkillämme näyttää, että yhdessä olemme enemmän.

Katso video tästä linkistä:

https://vimeo.com/370819635