Vapaasti iloa meille kaikille -Monde on Air

Tarinajoogaa, hyvää mieltä, ohjattua rentoutusta koteihin suoraan Mondelta keskiviikkona 22.4. Kuva: kuvituskuva.

Rovaniemeltä lähetetään liveohjelmaa, jota pääsee seuraamaan Facebook- linkin tai Youtuben kautta kotisohvilta.

Asialla on kaupungin kulttuuritoimi ja nuorisopalvelut. Tapahtumat tuottavat katsojien ilon lisäksi tienestiä luovan alan toimijoille, kehittävät uudenlaista toimintaa ja yhteistyön muotoja. Monde on Air tapahtumat kuvataan kauppatorin kupeessa toimivan Monden salissa.

Tässä tämän viikon ohjelmatarjontaa:

Keskiviikkona 22.4. kello 10 Tarinajoogaa lapsille

Sukella mukaan seikkailuun tarinajoogan parissa. Keveästi tarinan johdattelemana taivumme joogan eri asentoihin ja kuljemme matkaa mielikuvissamme. Lopuksi rentoudumme ja virkistymme jatkamaan päivää. Tarvitset joustavat kehonmyötäiset vaatteet, maton, jonka päällä harjoittelet, tyynyn ja viltin loppurentoutukseen. Ohjaajana Aksana Kurola. Kesto noin 30min.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1360721470779524

Seuraa lähetystö: https://www.facebook.com/MondeOnAir

Youtube: https://bit.ly/3bL9F74

Kello 13 Lempeää terapeuttista joogaa ja mielikuvaharjoituksia

Teemme joogaharjoitusta, joka notkistaa ja vahvistaa kehoa sekä auttaa rentoutumaan. Matkalla visualisoidaan matkaa kohti tuntureita, metsää ja omaa itseä. Harjoitusta tehdään sen mukaan, mitä oma keho antaa myöden ja liikkeistä annetaan erilaisia vaihtoehtoja. Harjoitusta voi tehdä tuolilla istuen, lattialla maton päällä tai seisten – jokainen oman kuntonsa ja tuntemustensa mukaan. Harjoitus sopii ikäihmisille ja erityisryhmille. Matkaa siivittää lempeä musiikki. Harjoituksen kesto on noin 45 minuuttia. Ohjaajana toimii Aksana Kurola. Ohjaajalle voi esittää kysymyksiä harjoituksen jälkeen.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/270686804093625/

Seuraa lähetystä: https://www.facebook.com/MondeOnAir

Youtube: https://bit.ly/3bL9F74

 

Kello 19 Sanaseura& Vysotski projekti

Sanaseura on rovaniemeläinen vuonna 2018 perustettu esiintyvien sanataiteilijoiden ryhmä. Monde On Airissa Sanaseuralaiset esittävät toivon ja unelmien tekstejä, jotka ovat syntyneet tästä hetkestä tulevaisuuteen kurottautuen. Kukin sanataiteilija on luonut omia utooppisia maailmojaan, jotka yhdessä muodostavat fragmentaarisen vision paremmasta.

Vysotski projekti on yksi Rovaniemellä toimivan, monipuolisen kulttuurintekijän Hannu Frimannin tuottama juttu, jossa soitetaan kitaralla venäläisen taiteilijan Vladimir Vysotskin musiikkia. Monde On Air lähetyksessä kuullaan tämän projektin hedelmiä.

Vysotski oli 60- ja 70-luvuilla Neuvostoliitossa vaikuttanut, poikkeuksellisen tuottelias taiteilija, trubaduuri, runoilija ja näyttelijä. Vysotski tulkitsi voimakkaasti rakkaudesta, sodasta, rauhasta ja jokapäiväisestä elämästä kertovia lauluja säestäen samalla itseään kitaralla. Tänä päivänä Vysotskilla on laaja maine niin Suomessa kuin ympäri maailmaakin.

Projektia kuullaan nyt ensimmäistä kertaa Monde On Airin näyttämöllä livestreamin välityksellä. Ilta tarjoilee Vladimir Vysotskin kappaleita, joiden suomenkielisten versioiden takana ovat Dick Holmström ja Arto Rintamäki.  Mukana soittamassa ovat rovaniemeläiset muusikot Hannu Friman (laulu ja kitara), Minna Siitonen (laulu ja haitari) ja Timo Rehtonen (kitara).

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/250118712826308/

Seuraa lähetystä: https://www.facebook.com/MondeOnAir

Youtube: https://bit.ly/3bL9F74

 

Torstaina 23.4. nuorille kello 18 Popparin livestriimi

Popparin infostriimi lähetetään torstaisin kello 18 verkko-osoitteessa

www. twitch.tv/nuorisotiedotuspoppari

Popparin striimi on Rovaniemen nuorisopalvelujen viikoittainen livelähetys, jossa käsitellään nuorten elämässä ajankohtaisia aiheita eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Lähetykseen voi myös osallistua reaaliajassa chatin kautta esimerkiksi esittämällä kysymyksiä illan aiheesta.

Striimissä käsiteltävät teemat vaihtuvat viikoittain, ja yleisö voi lähettää palautetta ja esittää toivomuksia sisällöstä Messengerillä Facebook-sivulle Rovaniemen nuorisotiedotuspiste Poppari tai sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2514036748910226/

 

Perjantaina 24.4. Monden pelistriimi

Pelitalo Montendon pelistriimit lähetetään perjantaisin kello 18-19 kanavalla www.twitch.tv/pelitalomontendo

Striimissä pelataan nuorten toivomia pelejä verkon kautta yhdessä nuorten kanssa. Nuorten toiveita striimien sisällön suhteen kysytään Rovaniemen nuorisopalvelujen Discord-palvelimella, ja lähetyksessä on chat-mahdollisuus.

Nuorten kutsulinkki Discordiin: https://discord.gg/SwP22ke

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1177643725914549/

 

Lauantaina 25.4. Rimpparemmi kello 19 CHANSONS DE LA VIE (JACQUES BREL)

Belgialainen näyttelijä, ohjaaja ja laulaja-lauluntekijä Jacques Brel on myynyt yli 25 miljoonaa levyä, mikä kertoo hänen kappaleidensa suosiosta ja ajattomuudesta. Brelin kappaleita kutsutaan chansoneiksi, ja hänen menestyksensä salaisuus on ehkä juuri laulujen teksteissä. Jacques Breliä onkin sanottu tekstiensä vuoksi myös runoilijaksi. Breliä pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaana ranskankielisenä säveltäjänä, ja hänen tekstejään on käännetty monelle kielelle.

Tässä lauluillassa muusikot päästävät kaiken irti. Välillä juostaan kuin härät kohti kuolemaa ja välillä pidätetään hengitystä, jotta ei sanottaisi liikaa. Lauluilta koostuu Brelin tuotannon helmistä, jotka on käännetty suomen kielelle.

Jacques Brelin laulut kertovat isosti elämästä; rakkaudesta, kuolemasta, yhteiskunnallisista havainnnoista. Synkkiäkin aiheita käsitellään hulvattomasti Brelin tapaan. Amsterdam, Vanhojen rakastavaisten laulu (La chanson des vieux amants), Jos nyt menet pois (Ne me quitte pas) ja muut chansonklassikot vievät kuulijan Amsterdamin kaduille ja sieltä aina hellään ja katkeraan rakkauteen.

Brel lauluillan kokoonpanon kapellimestarina toimii Jukka Nurmela, joka haluaa tuoda lauluillan lähelle Brelin uran alkuaikojen intiimien ja hämyisten klubikeikkojen tunnelmaa. Nurmelan kontrabasson lisäksi kokoonpanossa kuullaan Henri Haakanan harmonikkaa ja Kaisa Ristiluoman pianoa. Brelin tekstejä tulkitsee laulullaan näyttelijä Joni Kuokkanen.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/214000156522063/

Seuraa lähetystä: https://www.facebook.com/MondeOnAir

Youtube: https://bit.ly/3bL9F74