Mennään metsään

Metsään meno Lapissa on vielä paikoin lumen seassa tallustelua. Muutaman viikon päästä kulkureitit ovat jo vapautuneet lumesta ja helpottavat liikkumista. Kuva: Riitta Kemppainen-Koivisto. 

Luonnonsuojeluliitto kannustaa lähtemään keväiseen luontoon. Retkeily luonnossa on paikallaan, kun välttää liiallista muiden ulkoilijoiden seuraa.

– Kannustamme liikkumaan luonnossa omin avuin ja perhepiirissä, sekä etsimään myös itselle uusia retkikohteita. Luonnossa liikkumisen hyödyt ovat moninaisia ja luonnon tarkkailu itsessään antoisaa, sanoo selvittää Suomen Luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Päivi Lundvall.

Pidä etäisyyttä myös poluilla

Poluilla tulee pitää terveellistä etäisyyttä toisiin ihmisiin.

– Mökkihöperyys helpottaa ulkona luonnossa. Luonnon herääminen ihastuttaa, ja kevät on siksi suosittua retkiaikaa. Muuttolintujen saapuminen ja kevätkasvien ilmaantuminen ovat tuoneet aina suomalaisille iloa ja toivoa, muistuttaa THL:n viestintäpäällikkö Matti Nieminen.

Luonnonsuojeluliitto kehottaa välttämään kaikkein suosituimpia retkipaikkoja ja etsimään omia retkikohteita lähiluonnosta.

Kesäkuun alusta lähtien toivottavasti on Lapissakin tarjolla opastettuja yleisöretkiä ja alle 50 hengen yleisötilaisuuksia luontoon liittyen. Näiden lisäksi omien tuttujen ja perheen parissa pääsee ulkoilemaan, käytä tämä mahdollisuus hyväksesi!

Riitta Kemppainen-Koivisto