Annikki von Pandylle hopeinen ansiomerkki

Viime vuonna SPR Lapin piirin valmiuspäällikkö Annikki von Pandy sai tunnustuksena poliisin hopeisen ansiomerkin poliisin hyväksi tekemästä ansiokkaasta työstä. Tunnustuksen luovutti Poliisipäällikkö Esa Heikkinen Lapin poliisilaitokselta. Kuva: Tanja Sälevä.

Pelastustehtävistä Lapissa vastaa pelastusjohtaja. Virallisen pelastustoiminnan tukena on paljon vapaaehtoisia. Tukea tarvitaan etenkin kadonneen etsintätehtävissä.

Lapissa viranomaiset tekevät yhteistyötä tiiviisti Vapepan kanssa, järjestävät seminaareja ja yhteisiä harjoituksia. Pelastuspartiot ovat liikkeellä, kun sattuu luonnononnettomuuksia ja ennakoidaan tulevia kriisejä. Monissa kylissä on omat pelastusryhmät, jotka lähtevät liikkeelle, kun jokin vaara, kuten suurtulvan mahdollisuus, uhkaa.

Pelastustoiminnan tukea tarvitaan, kun arkeen tarvitaan turvaa ja hädässä on autettavia. Seuraava pelastuspalveluseminaari on tarkoitus järjestää Sallassa.