SOHOVA aloitti Rovaniemellä

SOHOVAa Rovaniemellä luotsaavat sovelluskehittäjä ja insinööriopiskelija Ilia Skliaruk, omistajat Jukka Palokangas, Joni Ahola ja Jari Kunnari sekä liiketalouden tradenomi Eveliina Kallunki, joka vastaa Sohovan markkinoinnista. Kuva: Sakari Lehtinen

Rovaniemellä aiemmin ohjelmistokehitystä, verkkosivuja ja -kauppoja sekä mobiilisovelluksia hoitanut Starttipaja Valmennus Oy tuntee nyt nimen SOHOVA.

– Sohova on lappia ja tarkoittaa sitä mukavaa paikkaa, johon voi rauhassa istahtaa, kun muut hoitavat sillä välin hommat, sanailee yrittäjä Jari Kunnari yrityksen nimen valintaa.

Kunnarin mukaan liiketoiminta ja brändi keskittää jatkossa resurssit ja osaamisen erilaisten ohjelmistokehityspalveluiden tarjoamiseen. Starttipaja.fi jatkaa liiketoiminnan kehittämistä, yrityskonsultointeja ja valmennusta.

Koodareiden firmasta asiantuntijaorganisaatioksi

SOHOVA on kasvanut parin koodarin firmasta seitsemän hengen asiantuntijaorganisaatioksi. Kunnarin mukaan toisen mukana olevan yrittäjän, Joni Aholan, kanssa on tarkoitus jatkaa kasvu-uralla.

– Tavoitteenamme on kasvaa edelleen ja uskon että Jonin pitkä ja monipuolinen kokemus auttaa meidän nuoria kasvamaan urallaan huippuosaajiksi.

Uusille tuulille otollinen aika

Ahola koki myös itse olevan sopiva hetki hakea uutta nostetta.

– Olisi mukava, jos ei tarvitsisi sanoa asiakkaalle, että nyt ei ehdi, vaan voisi antaa töitä kollegalle tehtäväksi. Uskon että asiakkaiden mielestä palvelukin paranee, kun käytössä on monipuoliset resurssit, Ahola tiivistää.

Koronaviruksen runtelema yrityskenttä heräsi kevään aikana verkkoliiketoiminnan kehittämiseen. Erilaisten verkkosivustojen ja verkkokauppojen kysyntä kasvoi yhtäkkiä. Tämä asetti nuorelle tiimille paineita, joista on kuitenkin selvitty hienosti.

– Yrittäjä, jos haluat tulevaisuudessa tavoittaa myös tämän asiakaskunnan, nyt on viimeistään aika toimia. Hoida oma digitaalinen näyteikkunasi ja myyntikanavasi kuntoon ja mene verkkoon, neuvovat miehet.

Aidosti lappilainen toimija

SOHOVAn ajatusmalliin on alusta asti kuulunut tahto työllistää lappilaisia nuoria sekä tehdä yhteistyötä muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Ohjelmistoalan työtä voi tehdä missä vain, koodia voi kirjoittaa vaikka Savukoskella, Oulussa tai Helsingissä. Tavoitteena on saada vahva jalansija Lapissa yhteistyön voimin.

– Meillä Lapissa on älyttömän paljon huippuosaamista joka syystä tai toisesta valuu etelään. Yhteisiä projekteja on ollut muiden paikallisten yritysten kanssa, jolloin olemme pystyneet vastaamaan isompien yritysten palvelutarjontaan ja menestymään esimerkiksi kilpailutuksissa.

 

Lappilainen

 

16