Tekstiilitaidetta Rovaniemen kotiseutumuseolla

Adi Matanin kokeellista kudontaa ikkunan äärellä. Yksityiskohta valmistuvasta teoksesta. Kuva: Adi Matan.

Tule lähemmäksi – Come Closer on kesän ajan esillä oleva Lapin taiteiden tiedekunnan tekstiilitaiteen sivuaineopiskelijoiden teosten näyttely. Teokset ovat nähtävillä Rovaniemen Kotiseutumuseolla 30.6. asti. Näyttelytilan yhteydessä toimii myös kesäkahvila.

Poikkeuksellisen kevään aikana opiskelijat tarkastelivat rajoitettua elämäänsä ikään kuin avaimenreiästä. Ikkunasta avautuva näkymä, sosiaalisen eristäytymisen aiheuttamat tuntemukset ja ympärillä olevien yhteisöjen merkitys poikkeusoloissa muotoutuivat teosten aiheiksi.

Näyttelyssä töitään esittelevät Eleonora Lakela, Sonja Lehikoinen, Jutta Luukkonen, Adi Matan, Petra Nurmela, Eeva Piesala, Giulia Quattrini, Ida Sarisalmi, Lisa Schreiber ja Tanja Tuomaala.

Kudottujen, virkattujen ja kirjottujen teosten välinen vuoropuhelu kotiseutumuseon viehättävässä, vanhassa navetassa kutsuu lähelle. Tervetuloa tarkastelemaan teoksia oikealta ja nurjalta puolelta sekä kurkistamaan niiden sisään!

Pöykköläntiellä oleva Kotiseutumuseo on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 11-17.

 

Lappilainen