Kohti syksyä ja ruskaviikkoja

Syksyllä jatkuu pohjoiseen suuntautunut kesäajan matkailu, näin voidaan jo ennakoida.

Kun monet ovet eri maihin sulkeutuvat, pysyy pohjoinen Suomi auki. Moni varailee jo syyslomalle majoituksia ja miettii ohjelmaa. Tekemisiä ja nähtyjä paikkoja on jaettu pitkin kesää ja varmaan on koettu myös yllätyksiä siitä, miten loma on tuntunut lomalta ja palvelut ovat sujuneet.

Ruska on yksi Lapin tärkeistä sesongeista, joka houkuttaa etenkin kotimaan matkailijoita. Lentoyhteyksiä Lappiin lisätään, VR kuljettaa täysin palkein väkeä, linja-autoja on useampia liikkeellä ja omat kaaratkin suuntaavat sujuvasti ihailemaan alkavaa väriloistoa.

Retkipaikat ovat olleet kesäaikaan jossain paikoin jopa pullollaan väkeä, ainakin parkkipaikoilla on nähty autoja. Tosin luontoa piisaa sen verran isosti, että tunturiin kyllä väki mahtuu.

Syksyn väri-iloa, menokohteita ja retkisuunnitelmia voi selata isommasti seuraavassa Lappilainen lehdessä, joka ilmestyy 2.9. Silloin on luvassa teemana Ruska, johon liittyvät oleellisesti retkeily, erästely, luontokokemukset ja metsästys.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto