Sinisiä ajatuksia Korundissa 18.10. asti

Korundin näyttelyihin pääsee tutustumaan elokuun loppuun asti tiistaista perjantaihin kello 11-18 ja viikonloppuisin kello 11-16.  Syyskuusta alkaen ovet ovat auki viikonloppuisin kello 18 asti, taidetorstaita vietetään kello 11-20, jolloin pääsee sisään ilmaiseksi kello 18-20. Kuva: Rovaniemen taidemuseo.

Wihurin rahaston kokoelman helmet kutsuvat ajattelemaan Sinisiä ajatuksia Korundiin. Näyttely tarjoaa hengähdystauon arjesta ja avaa katsojan eteen uudenlaisen maailman.

Näyttelyyn on koottu herkkiä, humoristisia ja ajattelemisen aihetta antavia teoksia Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmasta. Esillä ovat myös Sininen torni -satukirjan alkuperäiskuvitukset sekä taideteokset, jotka toimivat tarinan lähtökohtana.  Tässä Hanna Immosen kirjoittamassa ja kuvittamassa lastenkirjassa yhdistyvät nykytaide, museopedagogiikka ja lumoava tarina. Satukirja julkaistiin vuonna 2006 ja se pohjautuu Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmien teoksiin. Näyttely on avoinna 18.10. asti.

Alkuvuodesta avatut näyttelyt Iloisia asioita sekä Kursk ja Dystopia jatkavat esillä 20.9. saakka.

 

Lappilainen