Colin Currie vierailee Korundissa ja Kemijärvellä

Skottilainen Colin Currie on maailmalla myötävaikuttanut uuden lyömäsoitinohjelmiston syntyyn jo yli vuosikymmenen ajan. Kuva: Colin Currie/ pressikuvat

Lapin kamariorkesterin Kamarisinfoniakonsertti Keväistä elämäneliksiiriä kuullaan Korundissa 6.5. kello 19 ja Kemijärven kirkossa 7.5. kello 16. Konsertin johtaa kapellimestari John Storgårds ja solistina on fantastinen lyömäsoitintaiteilija Colin Currie.

Skottilainen Colin Currie on maailmalla myötävaikuttanut uuden lyömäsoitinohjelmiston syntyyn jo yli vuosikymmenen ajan. Currie on alusta lähtien pyrkinyt tukemaan uuden lyömäsoitinmusiikin luomista ja hänen atleettinen soittotapansa, showmiehen otteensa ja syvä musikaalisuutensa ovat innoittaneet säveltäjiä ympäri maailmaa.

Lapin kamariorkesteri huomioi konsertin ohjelmassa suomalaiseta Einar Englundia ja argentiinalaista Alberto Ginasteran, jotka viettävät tänä vuonna 100-vuotispäiviä.

Currie on vieraillut aikaisemmin Lapin kamariorkesterin solistina LuostoClassicissa, tuolloin hän kantaesitti Dave Maricin.