Tunturi-Lapissa kositaan kyliä harrastamaan

Lapista löytyy paljon pieniä kyliä, jotka voivat nyt hakea tukea harrastustoiminnoilleen. Kuva: Lappilainen

Kyläkulttuuria tuntureitten maassa ry on avannut teemahankehaun Kylät harrastaman! Hankehakemukset tulee jättää viimeistään 30.6.

Ideana on mahdollistaa kylien ja yhteisöjen pienet investoinnit harrastustoiminnan sekä yhteisen tekemisen lisäämiseen. Hakijana voi olla kyläyhdistys, seura tai muu sellainen, poislukien kunnat ja summa minimissään 500 eur, maksimissaan 10 000 euroa.

Tarkoituksena on saada kylät lisäämään harrastustoimintaa. Erityisen huomion saavat hankkeet, joissa huomioidaan nuoret ja lapset. Muutkin kohderyhmät ovat mahdollisia. Toimenpiteitä voivat olla esim. pelivälineiden hankinta, leikkikentän korjaus, uimarannan korjaus, lintutornin rakentaminen, laavu, ylipäätään yhteisen tekemisen lisääminen alueella. Tulosten tulee olla yleishyödyllisiä ja kaikkien avoimesti käytettävissä. Lisätietoa löydät www.kktm.fi ja https://www.facebook.com/kktmry/?fref=ts .

Kyläkulttuuria tuntureitten maassa ry, KKTM ry on Leader-ryhmä, joka toteuttaa Tunturi-Lapin kuntien, Enontekiön, Kittilän, Kolarin ja Muonion alueella Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa. Toiminnan tavoitteena on säilyttää ja luoda työpaikkoja sekä kehittää alueen kyliä. Alueen kehittämistyötä tehdään KKTM ry:n kehittämisstrategian Kipinää Tunturi-Lappiin 2014 – 2020 mukaisesti.