Onnelliset Tapionniemen Kyläkartanolla 22.8.

Onnelliset juoksevat Kemijärven Tapionniemessä 22.8. Kuva: Kemijärven kaupunki.

Juoksu- ja kuntoilutapahtuma Kemijärven Tapionniemessä yhdistyy kyläyhdistyksen Elojuhlaan ja kutsuu lappilaisia liikkeelle lauantaina 22.8. kello 10. Jokainen osallistuja pääsee haastamaan itsensä tai vaikka naapurinsa ja kellottamaan oman ajan niin halutessaan, kilpailusta ei ole kyse.

Reitit noudattelevat lähimaaston polkuja ja metsäautoteitä ja jokaiselle löytyy sopivan mittainen matkareitti; puolimaraton 21 km, 9 km, 5 km ja lisäksi vielä perhereitti 3,6 km Airosvaaran taukotuvalle. Matkaa voi taittaa juosten, kävellen tai sauvakävellen.

Huolto pelaa

Huoltopisteitä ja opasteita on ripoteltu tasaisin välein ja niiltä saa juotavaa. Taukotuvalla voi paistaa vaikka makkaraa. Osallistumismaksu sisältää huoltopalvelut, keittolounaan sekä saunan tai suihkun Kyläkartanolla. Yleisölle on tarjolla ruokailua ja kahvittelua koko päivän ajan pientä korvausta vastaan.

Päivä alkaa Tuulen tyttöjen seikkailuesityksellä kello 10. Tuulen tytöt Jaana ja Marjo ovat kokeneita hiihtovaeltajia ultrapitkiltä matkoilta. He ovat hiihtäneet mm. Suomen halki ja Grönlannin poikki. Näiltä matkoilta pääsee kuulemaan tunnelmia huikeista kokemuksista pitkiltä vaelluksilta.

Tapionniemen Kyläseura ry huolehtii terveysturvallisuudesta tilaisuuden aikana. Kyläkartanolla on useita käsien pesupaikkoja, käsidesiä on saatavilla ja kasvomaskeja jaetaan kaikille halukkaille.

Onnelliset juoksevat Kemijärven Tapionniemessä 22.8. Kuva: Kemijärven kaupunki.