Retkeilytaidot haltuun ennen matkaa

Laaksonen, Jouni. 2019. Hiking in Finland – Day Trips and Backpacking Expeditions. Karttakeskus. Kuva: Karttakeskus

 

Retkeily houkuttelee Lappiin uusia tulijoita, joilla ei ehkä ole aiempaa kokemusta Lapin mahdollisuuksista ja olosuhteista. Suomeen tulee myös ulkomaalaisia matkailijoita, joita varten on nyt tarjolla englanninkielinen opas, joka auttaa matkan suunnittelua. Englanninkielinen opas soveltuu myös maassamme asuville ulkomaalaisille, jotka haluavat päästä selville Suomen luonnon salaisuuksista. Apua tarvitaan jo oikeaoppisten varusteiden ottamisesta mukaan.

Luontomatkailun odotetaan kasvavan, sillä puhdas luonto ja monipuoliset retkeilymahdollisuudet houkuttelevat. Yhä enemmän odotetaan, että ulkomaalaiset ottavat suunnaksi Suomen ja erityisesti Lapin.

Opaskirjan aihepiireinä ovat muun muassa Suomessa tarvittavat retkeilytaidot, suomalainen retkeilykulttuuri, olosuhteet, varusteet sekä luonto ja historia.

– Suomessa on upeat laajat erämaat ja hyvä retkeilyn palveluvarustus. Toivon, että kirja innostaa entistä useamman ulkomaisen luontomatkailijan valitsemaan juuri Suomen matkakohteekseen, kertoo kirjoittaja Jouni Laaksonen.

Kirja esittelee kattavasti yli 20 kansallispuiston tai muun retkikohteen parhaat palat. Mukana on muun muassa patikointia helpoista päiväretkistä vaativiin vaelluksiin, melontaelämyksiä sekä hiihtoa laduilla ja umpihangessa. Lukijan on mahdollista ladata kirjassa kuvatut retkeilyreitit GPX-tiedostoina älypuhelimen karttasovellukseen tai GPS-paikantimeen. Teos on monipuolisesti kuvitettu ja sisältää retkikohteiden kartat.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto