Kuka hullu tänne haluaisi?

Kuva: Johanna Asiala

 

 Sellaista uskaltaa kysyä Lapin Keinon blogissa Johanna Asiala, Lapin keinoja -hankkeen viestintäkoordinaattori.

Johanna tuo esiin, miten viime aikoina maaseutu on alkanut vetämään ja Lappiin on asetuttu asumaan. Tulijoita on ollut niin Helsingin Kruunuhaasta Kolarin Äkäslompoloon ja Ylitornion Ratasjärvelle kuin Kotkasta Sallaan. Pohjoiseen vetää puhdas luonto, rauhallisuus, kenties osalla sukulaiset ja ystävät, joillakin taas pelkästään seikkailumieli tai kiinnostava keikkatyö. Ja tervetuloa vaan! Mutta muistakaa siivota roskanne, jos ette ole sitä tottuneet aiemmin tekemään.

Bloggaaja tekee yhden tärkeän huomion, joka Lapissa tulee olla kunnossa: toimiva nettiyhteys. Zoom- tai Teams-kokouksia on tulijoilla pari kertaa viikossa ja videoyhteydenkin pitäisi toimia. Tarvitaan myös mahdollisuus seurata Netflixiä. Valokuituja Lapissa on rakennettu kyliin maaseuturahaston tuella, ja niistä nauttii noin 3600 tilaajaa.

Lapissa on muitakin hyviä puolia. Täältä pääsee aina pois. Ja voi myös palata takaisin.

Seuraa sujuvaa bloggailua osoitteessa https://www.lapinkeino.fi/2020/09/30/kuka-hullu-tanne-haluaisi/

 

Lappilainen