Levin talvikausi käynnissä

Talvitunnelmaa löytyy jo runsain mitoin pitkin tuntureita ja latupohjia. Tässä tunnelmaa Levin  laskettelurinteestä lokakuun maisemissa. Nyt lunta on jo runsain mitoin. Kuva: Visit Levi

 

Talvistartti Levillä 6. – 8.marraskuuta sujuu koko perheen ulkoilmatekemisen merkeissä. Perjantaina 6.11. Eturinteillä on ulkoilmadisco ja laskukansa voi kurvailla iltamäessä aina klo 21 asti. Lauantaina 7.11. Zero Pointin tapahtumatorilla on mm. suksitestausta, Eturinteillä leikkimielinen laskukisa sekä musiikkia koko päivän ajan.

Maailmancup 21.-22.11.

Pujottelun maailmancupin avausosakilpailu, Levin maailmancup, on tarkoitus laskea 21.-22.marraskuuta.

Tapahtuman järjestelytoimikunta on valmistautunut erikoisjärjestelyihin, joita Kansainvälinen hiihtoliitto FIS tällä hetkellä pohtii sekä Levin tapahtuman, että koko alppihiihtokiertueen turvalliseen läpivientiin. Levin loistavat laskuolosuhteet on taattu suuren säilölumimäärän myötä. Harjoittelukausi eturinteillä avattiin lokakuun alussa ja Levin hiihtokeskuksen säilömä lumi Levi Black rinteessä ja eturinteillä on laskijoiden käytössä.

Levin maailmancupiin uusi pääsihteeri Iiro Kaukoniemi on alppihiihdosta tuttu mies ja Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja.

– Urheilun ja urheilutapahtumien merkitys yhteiskunnalle ja ennen kaikkea urheilusta elantonsa saaville on äärimmäisen tärkeä. Viime vuoden katsojaluvut osoittavat, että Levin maailmancup on yksi kansainvälisesti merkittävimmistä vuosittaisista urheilutapahtumista Suomessa. Tavoitteenamme on järjestää tapahtuma tänäkin vuonna, mutta ymmärrämme tilanteen vakavuuden ja varaudumme tekemään kilpailun äärimmäisin erityisjärjestelyin. Tämä tarkoittaisi terveysturvallisuuden maksimoimista ja riskien minimoimista, sanoo Iiro Kaukoniemi.

Alppihiihdon TV-tuotanto leviää laajalle

Suomi, Lappi sekä Levin maailmancup ovat saaneet viime vuosina suuret kansainväliset katsojamäärät eri lähetysten muodossa. Viime vuonna tapahtuma tavoitti 250 830 000 miljoonaa silmäparia. Tälle vuodelle lukujen odotetaan nousevan entisestään.

Ennen kuin ensimmäinen laskija syöksyy ulos Levin maailmancupin lähtöporteista marraskuussa, tulee sekä FIS että Levin maailmancupin järjestelytoimikunta seuraamaan tarkasti koronaviruksen aiheuttamia viranomaismääräyksiä ja tekemään sen myötä tarvittavat päätökset. Urheilijat ja heidän huoltojoukkonsa sekä tapahtumahenkilökunta tullaan eristämään omaan ”kuplaansa” Levillä olon ajaksi.

Alppihiihdon maailmancupin kansainvälinen kiertue pitää sisällään monta eri liikkuvaa osaa. Levin järjestelytoimikunta käy jatkuvaa keskustelua FIS:n kanssa vallitsevasta tilanteesta ja päätöksiin vaikuttaa moni eri tekijä. Järjestelytoimikunta keskustelee myös aluehallintoviraston, sairaanhoitopiirin sekä eri viranomaisten kanssa tapahtuman turvallisesta toteutuksesta. Joka tapauksessa, jos kisat järjestetään, FIS tulee vaatimaan erikoisjärjestelyjä, joilla turvataan kilpailijoiden osallistuminen ja että he pystyvät menestyksekkäästi harjoittamaan omaa ammattiaan läpi koko kauden.

 

Lappilainen