Uusi ura urkeni

Suurin osa elämästä on arkea. Tee siitä mukavaa. Nämä aatokset johdattavat Anniina Heikinheimoa uudella työuralla yrittäjänä. Kuva: Anniina Heikinheimo

Entinen keminmaalainen Anniina Heikinheimo pohti elämäänsä ja arkeaan sosiaalialan jatko-opinnoissa neljä vuotta sitten. Ennen näitä opintoja Anniina oli useamman vuoden työskennellyt lastensuojelussa ja päivähoidossa. Paluu alan hommiin ei kuitenkaan houkutellut häntä.

Lapsen myötä oma uusi ura kirkastui

Mitään ei kuitenkaan elämästä puuttunut. Oli hyvä puoliso ja vuoden 2016 lopussa perhe täydentyi tyttärellä. Vauvan kanssa kotona ollessa Anniina alkoi uudestaan maalata ja piirtää. Taiteelle oli työn ohessa jäänyt liian vähän aikaa. Nyt Anniina huomasi, että taide toi iloa elämään ja kiitollisuuden tunne alkoi kasvaa.

– Auttaminen on aina ollut osa elämääni ja tein työtäni sosiaalialalla täydestä sydämestäni. Työ oli kuitenkin usein haastavaa ja kiireen sanelemaa. Lisäksi halusin tehdä myös enemmän käsillä. En pystynyt käyttämään omaa luovuuttani sataprosenttisesti ja se oli yksi suurimmista syistä, miksi aloin miettiä alan vaihtoa.

Graafiseksi suunnittelijaksi hieman yllättäen

Aikuisena ei alan vaihto ole välttämättä helppoa kenellekään. Omat haasteensa toi se, että Anniina halusi hoitaa lasta pitkään kotona eikä opiskelusta meinannut tullut mitään. Ensimmäisellä PhotoShopin alkeiskurssilla Annina purskahti itkuun ja teki mieli lyödä hanskat tiskiin. Väsymys painoi päällä pienen lapsen kanssa valvotuista yöstä.

Pikkuhiljaa alkoi helpottamaan. Hyvät graafisen suunnittelun perusteet hän sai työväenopistolla ja myöhemmin kansanopistossa. Opintojen lisäksi itseoppinut Anniina on sitkeä ja tunnollinen ja kehittää itseään päivittäin.

Viime kesänä Anniina perusti oman toiminimen. Hän tekee graafisen suunnittelua, kuvituksia ja maalauksia yrityksille ja yksityisihmisille. Anniina kannustaa muitakin tekemään rohkeita päätöksiä elämässä.

– Kertaakaan en ole katunut päätöstä. Uskalla jättää vanha taakse!

 

Lappilainen